MNOGI NI LJETI NE BI IZDRŽALI

Suljo, mašala, zaplivao u ledenoj Drini: 'Odvojim um i tijelo, prigrlim hladnoću kao radost... Osjećam se sto posto živ'

Lifestyle17.01.21, 15:10h

Suljo, mašala, zaplivao u ledenoj Drini: 'Odvojim um i tijelo, prigrlim hladnoću kao radost... Osjećam se sto posto živ'
Meditacija i vježbe disanja prethodile su i ulasku u Drinu, odnosno hladnom tušu... Kako je moguće da ne osjeća hladnoću?

 


Dok većina Goraždana nastoji podići temperaturu u svojim domovima, Suljo Mašala odlučio je ući u ledenu Drinu. Ne pokazujući ni najmanje znakove neprijatnosti, kao da je užareni august a ne hladni januar, u vodi je ostao duže nego što bi mnogi izdržali ljeti. Temperatura vani bila je oko 0, pa je pronašao nešto ugodnijih plus dva u rijeci.


- Ja ovo radim dvije godine, u sklopu istraživanja yoge. Meditacija, pranayama ili nauka o disanju. Sve ovo je odlično za imunitet i zdravlje, a usput je najveća pobjeda nad sobom i vlastitim ograničenjima. Ovo je također “Wim Hof metoda”, koja kroz vježbe disanja, fizičke vježbe i hladan tuš, pored ostalog omogućava i kontrolu i jačanje imuniteta organizma – pojašnjava Mašala.


Meditacija i vježbe disanja prethodile su i ulasku u Drinu, odnosno hladnom tušu. Pitali smo ga kako je moguće, ako se smrznemo mi koji gledamo njegovo kupanje, on ne osjeti hladnoću - piše Hayat.


- Odvojim um i tijelo od istinskog svog bića, prigrlim hladnoću kao radost i učim od nje. Naravno, osjetim hladnoću, ali u dodiru s njom uvidim kako je krasna, osjećam se sto posto živ i pun energije. Koristim se unutarnjim čarolijama da zadržim temperaturu tijela, a u sebi pobijedim sebe i svoj strah. Ovo je ekstremno dobro za zdravlje, tijelo se bori i jača imunitet – ističe Goraždanin Suljo Mašala.


Nije prvi put da vlastito tijelo testira na sličan način, jer se popeo na sve planine u okolini Goražda, ali i najvisočiju planinu u BiH, Maglić kod Foče. Satima je na minus 20 stepeni hodao u šorcu.

 

suljo-masala-drina-2

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još