BUKTI RAT OPERATERA

Šta se dešava? Iz Telemacha tvrde: 'Sabotaža! Presjekli su nam kablove na Grbavici, nema interneta ni kablovskog programa!'

Mediji16.01.21, 13:57h

Šta se dešava? Iz Telemacha tvrde: 'Sabotaža! Presjekli su nam kablove na Grbavici, nema interneta ni kablovskog programa!'
Sabotaža i presijecanje kablova, kako sumnjamo, dogodili su se u subotu u tri sata poslije ponoći, za vrijeme ograničenog kretanja propisane od strane Kriznog štaba FBiH - poručuju iz Telemacha

 


U Sarajevu u ulici Behdžeta Mutevelića 77., nepoznato lice ili više njih, presjekli su tri optička kabla koja pripadaju kompaniji Telemach BH, što je dovelo do obustavljanja usluge dijelu korisnika, nestanka internet veze i prekida emitovanja kablovskog programa - tvrde iz ove kompanije.


U saopštenju koje je tim povodom upućeno medijima dalje se navodi:


- Tehničke ekipe Telemacha izašle su na teren i rade na otklanjanju smetnji i uspostavljanju usluge korisnicima koji su zbog ove sabotaže nepoznatih počinioca ostali privremeno bez usluge. Kompanija Telemach BH će podnijeti krivičnu prijavu protiv N.N. izvršioca koji je nanio štetu kompaniji i izvršio opstrukciju isporuke usluge korisnicima u naselju Grbavica.


Sabotaža i presijecanje kablova, kako sumnjamo, dogodili su se u subotu u tri sata poslije ponoći, za vrijeme ograničenog kretanja propisane od strane Kriznog štaba FBiH.


Očekujemo da istražni organi utvrde sve okolnosti pod kojim je učinjeno ovo krivično djelo uništavanja imovine sa namjerom da se nanese šteta kompaniji Telemach i zaustavi isporuka usluge korisnicima.


Poslije mnogobrojnih medijskih napada i negativne kampanje bazirane na neistinitim informacijama o kompaniji Telemach BH, svjedoci smo da se prešlo i na pokušaj opstrukcije rada kompanije i kroz fizičko uništenje imovine.


Tehničke ekipe Telemacha potrudiće se da u najbržem mogućem roku zamijene optičke kablove kako bi se nastavilo pružanje usluge pretplatnicima Telemach BH, a očekujemo da istražni organi u najkraćem roku otkriju počinioce.


O navedenom slučaju upoznati su nadležni policijski organi, te će u skladu s tim biti podnesena krivična prijava Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.


Krivični Zakon FBiH propisuje niz krivičnih dijela od oštećenja tuđih stvari i imovine do ugrožavanja sigurnosti građana onemogućavanjem nesmetane komunikacije posebno sa hitnim službama - navodi se u saopštenju kompanije Telemach.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 Komentari - Ukupno 40

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još