NAKON HAPŠENJA

Turčinu Caneru Taylanu pozlilo u pritvoru: Iscrpljen i iznemogao, morala intervenisati Hitna pomoć

Hronika15.01.21, 16:29h

Turčinu Caneru Taylanu pozlilo u pritvoru: Iscrpljen i iznemogao, morala intervenisati Hitna pomoć
U MUP ZDK doveden je u veoma lošem stanju, vidno iznemogao i iscrpljen usljed bjekstva u kojem se nalazio nekoliko dana prije hapšenja

 

 


Caneru Taylanu, državljaninu Republike Turske, sa prebivalištem u Zenici, koji se sumnjiči da je prije dva dana svirepo ubio dvojicu Zeničana, Ramiza Odobašića i Arslana Mujića, pozlilo je u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK).

 


Prema saznanjima pojedinih medija, on je u MUP ZDK doveden u veoma lošem stanju, vidno iznemogao i iscrpljen usljed bjekstva u kojem se nalazio nekoliko dana prije hapšenja. Pretpostavlja se da je to razlog zbog čega mu je danas pozlilo pa je intervenisala i Služba hitne medicinske pomoći.


Podsjećamo, Caner Taylan osumnjičen je da je ubio dvojicu svojih sugrađana u klasičnoj sačekuši. Inače, Odobašić i Mujić, prema za sada poznatim informacijama, već se 30 godina bave zamjenom deviza u Zenici, a kobnog dana Turčin ih je pozvao da mu zamijene oko 111.000 KM.


Došli su na dogovoreno mjesto, ne sluteći šta ih čeka.


Građani Zenice su zatečeni ovim događajem, kažu da ne pamte ovako brutalno ubistvo.

 

Dežurni kantonalni tužilac Zeničko-dobojskog kantona Taylanu je odredio 24-satno zadržavanje - potvrdila je Feni portparolka Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK-a Aldina Alić.

 

-Tužilac je odredio 24- satno zadržavanje za Taylana, ali on će i dalje ostati u našim, policijskim pritvorskim jedinicama - istakla je Alić.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još