video/ dramatični snimak spašavanja

Krenula je da se utapa, a onda su pritrčali upomoć: Migranti u Velikoj Kladuši spasili ženu od sigurne smrti

Hronika15.01.21, 13:57h

Krenula je da se utapa, a onda su pritrčali upomoć: Migranti u Velikoj Kladuši spasili ženu od sigurne smrti
Ubrzo se pojavio dramatičan snimak na kojem se vidi kako su migranti izvukli ženu iz hladne rijeke

 

Kako je za N1 potvrdio portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić, jučer su migranti u mjestu Trn Polje, predgrađu Velike Kladuše, spasili ženu od utapanja.

 

- U rijeci Kladušnici grupa migranata je jučer primijetila tijelo kako pluta, a dvojica migranata su ušli u rijeku i izvukli je van prije nego što su došli pripadnici MUP-a. Žena je ubrzo prevezena u Dom zdravlja, a nakon toga i u Kantonalnu bolnicu, gdje je još na opservaciji - istakao je Šiljdedić.

 

Žena koja je izvučena iz rijeke je 1963. godište i iz Velike Kladuše je.

 

Na ovom slučaju će se dalje raditi, odnosno pokušati doći do informacija na koji način je upala u rijeku. Kako nam je potvrđeno, žena nije u najboljem stanju.

 

- Jedna lijepa priča ljudi koji možda nemaju ni smještaj na ovoj hladnoći, a neko od njih je ušao u hladnu rijeku i spasio ženu - kazao je portparol MUP-a USK.

 

Na mjestu gdje je žena primijećena u rijeci nalazilo se više desetaka migranata, i to se desilo u blizini kampa Miral. To je relacija na kojoj se kreću migranti.

 

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još