Predložio deklaraciju

Mirza Čelik traži da Skupština KS osudi negativno spominjanje Fakulteta za sport i tjelesni odgoj UNSA

Front15.01.21, 10:23h

Mirza Čelik traži da Skupština KS osudi negativno spominjanje Fakulteta za sport i tjelesni odgoj UNSA
Čelik je u prijedlogu deklaracije naveo da je mnogo pozitivnih primjera koji govore kako su profesori i diplomanti Fakulteta za sport i tjelesni odgoj UNSA dali veliki doprinos odbrani Bosne i Hercegovine

 

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Mirza Čelik (SDA) predložio je da Skupština KS usvoji deklaraciju u kojoj će osuditi spominjanje u negativnom kontekstu studenata koji pohađaju ili su završili Fakultet za sport i tjelesni odgoj Univerziteta u Sarajevu, saznaje PRESS.

 

Treba istaći kako su studente Fakulteta za sport i tjelesni odgoj UNSA na prošloj sjednici ismijavali zastupnici SDA Mahir Dević i Haris Zahiragić. Iz diskusija Devića i Zahiragića moglo se zaključiti kako ovaj dvojac s omalovažavanjem gleda na osobe koje su časno i pošteno završile državni fakultet.

 

Čelik je u prijedlogu deklaracije naveo da je mnogo pozitivnih primjera koji govore kako su profesori i diplomanti Fakulteta za sport i tjelesni odgoj UNSA dali veliki doprinos odbrani Bosne i Hercegovine.

 

Istakao je i kako su se brojni profesori i svršenici Fakulteta za sport i tjelesni odgoj UNSA dokazali na menadžerskim i rukovodećim pozicijama koje su im povjerene.

 

S obzirom na političku klimu koja vlada u Skupštini Kantona Sarajevo već je evidentno kako će prijedlog Mirze Čelika dobiti podršku većine zastupnika. Protiv predložene deklaracije možda samo budu zastupnici iz Kluba SDA.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 67

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još