MINISTARSTVO POKUŠALO SMANJITI GUŽVE

Preusmjeravanje saobraćaja na Bjelašnici napravilo haos: Nema znakova, kružni tok loše riješen... Pogledajte mapu kretanja

Hronika14.01.21, 18:29h

Preusmjeravanje saobraćaja na Bjelašnici napravilo haos: Nema znakova, kružni tok loše riješen... Pogledajte mapu kretanja
Brojni skijaši bune se zbog ovakvog rješenja jer smatraju da će pri povratku u Sarajevo nastati velike gužve, posebno za vikend

 


Ministarstvo saobraćaja KS promijenilo je tok saobraćaja na Bjelašnici, u prilasku skijalištu, kako bi pokušala smanjiti gužve. Međutim, prije preusmjeravanja, nije bilo nikakve najave niti je to jasno bilo naznačeno.


Portal Raport donosi nekoliko pojašnjenja, radi lakšeg snalaženja:


Prema trenutnom rješenju, ulica koja vodi do parkinga od Igmana je jednosmjerna i vodi do hotela “Han”. Kada krenete sa parkinga, pri povratku u Sarajevo, morate ići na kružni tok i nakon toga novom cestom za Dejčiće. U ovom slučaju, i oni koji idu za Hadžiće, moraju ići istim putem do raskrsnice za Dejčiće.


Brojni skijaši bune se zbog ovakvog rješenja jer smatraju da će pri povratku u Sarajevo nastati velike gužve, posebno za vikend, zbog lošeg rješenja kružnog toka, te navode primjere koliko se mora kružiti s automobilom ukoliko se, na banalnom primjeru, morate vratiti po nekoga u podnožje staza.


Također, nedostaju neki saobraćajni znakovi, a neki nisu postavljeni pravilno da bi se znalo na šta se konkretno odnose.


Fotografije sa pojašnjenjima novonastalih situacija u saobraćaju, kao i mapu kretanja, pogledajte ovdje.


(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još