Radi bezbjednosti građana

Danijela Kristić podnijela inicijativu za postavljanje fiksnih policijskih kućica sa dežurnom patrolom u toku noći na Bjelašnici

Front13.01.21, 14:17h

Danijela Kristić podnijela inicijativu za postavljanje fiksnih policijskih kućica sa dežurnom patrolom u toku noći na Bjelašnici
Ukoliko ova inicijativa iziskuje velike finansijske troškove, predloženo je da se razmotri mogućnost da ZOI ustupi kontejner koji je ostao od Eyofa koji bi se postavio uz kućicu u kojoj je čuvar ZOI-a

 

Zatupnica Naroda i Pravde u Skupštini Kantona Sarajevo Danijela Kristić, uputila je zastupničku inicijativu za postavljanjem fiksne policijske kućice na lokalitetu Bjelašnica-Babin Do radi višeg nivoa bezbjednosti građana koji borave na Bjelašnici u toku zimske a i ljetne sezone. Inicijativa je upućena Upravi policije.

 

U obrazloženju je navedeno da se u kasnim noćnim satima, nakon zatvaranja skijališta na Bjelašnici, rezidenti i gosti žale na neprimjerenu vožnju kvadova, motornih sanki, te da bi postavljanje fiksne policijske kućice kao i patrole koja bi tu dežurala, zasigurno doprinijela višem nivou sigurnosti.

 

Ista bi trebala da bude stacionirana za vrijeme ljetne i zimske sezone. Bjelašnica je iz dana u dan sve prepoznatljivija i atraktivnija lokacija za domaće, regionalne turiste ali i šire. Iako su obilasci patrole redovni, njihovo stalno prisustvo u noćnim terminima doprinijet će da se svi osjećaju bezbjednije. Na Jahorini je na identičan način riješen problem koji je i tamo postojao.

 

Ukoliko ova inicijativa iziskuje velike finansijske troškove, predloženo je da se razmotri mogućnost da ZOI ustupi kontejner koji je ostao od Eyofa koji bi se postavio uz kućicu u kojoj je čuvar ZOI-a, navedeno je u inicijativi.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još