odluka sa sjednice

Nova naredba CIK- a za brojanje glasačkih listića nakon izbora u Mostaru

Front13.01.21, 13:29h

Nova naredba CIK- a za brojanje glasačkih listića nakon izbora u Mostaru
Ponovno brojanje naređeno je za nivo gradske izborne jedinice-199 te za nivo izborne jedinice gradskog područja 2 (Stari Grad)-155 na nekoliko biračkih mjesta

 

Na današnjoj sjednici Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine usvojena je naredba kojom se Glavnom centru za brojanje naređuje da izvrši ponovno brojanje glasačkih listića i utvrdi rezultate izbora s redovnih biračkih mjesta u Gradu Mostaru po političkim subjektima i kandidatima političkih subjekata.

 

Ponovno brojanje naređeno je za nivo gradske izborne jedinice-199 te za nivo izborne jedinice gradskog područja 2 (Stari Grad)-155 na nekoliko biračkih mjesta.

 

Kako je istaknuto, ponovno brojanje po to naredbi će početi danas u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu, prema dinamici koju utvrdi direktor Glavnog centra za brojanje.

 

Naredba će biti objavljena na web stranici Centralne izborne komisije BiH i smatrat će se da je na taj način dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu, saopćio je Ured za informiranje CIK-a BiH.

 

U skladu sa Izbornima zakonom BiH kandidati političkih stranaka, koalicija, listi nezavisnih kandidata i nezavisni kandidati koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši ponovno brojanje, kao i drugi akreditirani posmatrači, mogu biti prisutni u toku ponovnog brojanja.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!