Ruka u ruci

Nova djevojka bodri Džumhura u Dubaiju: Idu li zajedno u strogi karantin?

Sport12.01.21, 19:03h

Nova djevojka bodri Džumhura u Dubaiju: Idu li zajedno u strogi karantin?
Ukoliko Džumhur ostvari plasman na prvi Grand Slam sezone, u Australiji ga čeka niz izuzetno strogih pravila

 

Damir Džumhur igrat će finale kvalifikacija za Australian Open, koje se zbog australskih pravila o karantinu po ulasku u zemlju održavaju u Dubaiju.

 

Najbolji bh. teniser danas je u polufinalu savladao Nijemca Juliana Lenza sa 2:0 u setovima, a za plasman na glavni turnir u Melbourneu igrat će protiv Kimmera Coppejansa iz Belgije, trenutno 175. igrača svijeta.

 

Taj meč, vrijedan 100.000 dolara, koliko donosi plasman u prvo kolo AO, na rasporedu je 13. januara.

 

Džumhur u Dubaiju nije usamljen. Damirova podrška je njegova djevojka Barbara Šegetin, koja prati kvalifikacione mečeve.

 

damir-dzumhur-barbra-segetin1

 

Da li će ovaj par zajedno putovati i u Australiju, saznat ćemo nakon finala kvalifikacija. Ukoliko Džumhur ostvari plasman na prvi Grand Slam sezone, u Australiji ga čeka niz izuzetno strogih pravila. Svi teniseri će morati u obavezni dvosedmični karantin od dolaska u ovu državu.

 

Tenisere svakodnevno čekaju testiranja na koronavirus, a bit će im dozvoljeno ograničeno vrijeme koje će provesti van hotela i treniranje u malim grupama tek nakon osmog dana. Ako neko od tenisera ili članova njihovog tima prekrši stroge mjere, australske vlasti prijete sankcijama, koje se kreću od novčane kazne, diskvalifikacije s turnira pa do protjerivanja iz zemlje.

 

Australian Open zakazan je za 8. februar i traje do 21. februara.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još