Nova varijanta

Otkriven još jedan soj koronavirusa

Hronika10.01.21, 18:02h

Otkriven još jedan soj koronavirusa
Takaji Wakita, direktor Nacionalnog instituta za infektivne bolesti u Japanu, istakao je da je soj potvrđen kod putnika iz Brazila drugačiji od soja koji se odnedavno širi u Velikoj Britaniji i Južnoj Africi, ali i da zasad nema dokaza da je novi soj zarazniji

 

U Japanu je potvrđen još jedan, novi soj koronavirusa.

 

Deutsche Welle piše da je kod četvero ljudi koji su doputovali iz Brazila u Tokio potvrđena nova varijanta koronavirusa – drugačija od one koja je pronađena u Britaniji.

 

Četiri osobe doputovale su 2. januara u Japan pri čemu su pozitivno testirani na koronavirusa nakon što su na aerodromu neko vrijeme proveli u karanteni, saopćili su iz japanskog ministarstva zdravstva.

 

Takaji Wakita, direktor Nacionalnog instituta za infektivne bolesti u Japanu, istakao je da je soj potvrđen kod putnika iz Brazila drugačiji od soja koji se odnedavno širi u Velikoj Britaniji i Južnoj Africi, ali i da zasad nema dokaza da je novi soj zarazniji.

 

Japan je zbog pandemije prije nekoliko dana ponovno odgodio datum početka Olimpijskih igara koje su se trebale održati u ovoj zemlji.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!