Povodom obilježavanja 9. januara u RS

Cvijanović zahvalila Krivokapiću za čestitku, on sakrio da je zvao: Poziv Ambasadi Crne Gore da obrazloži ovaj potez

Front10.01.21, 14:31h

Cvijanović zahvalila Krivokapiću za čestitku, on sakrio da je zvao: Poziv Ambasadi Crne Gore da obrazloži ovaj potez
Čestitka na kojoj se Cvijanović zahvalila, nigdje službeno nije objavljena. Ni na Twitter profilu premijera Crne Gore, ni na stranici Vlade niti je saopćeno iz kabineta premijera. Mediji u Crnoj Gori to problematiziraju i navode da je Krivokapić namjerno sakrio poziv Cvijanović

 


Željka Cvijanović, predsjednica RS, zahvalila je na čestitki povodom neustavnog obilježavanja dana Republike Srpske premijeru Crne Gore Zdravku Krivokapiću, uz želju da Srpska i Crna Gora blisko sarađuju u svim oblastima.

 

- Zahvalna sam crnogorskom premijeru Krivokapiću koji je pozvao i čestitao sve naše praznike i izrazio opredjeljenje da svi zajedno radimo i unapređujemo u svim oblastima našu saradnju i to na dobrobit svih građana Crne Gore i Srpske, odnosno BiH - rekla je Cvijanović.

 

Međutim, čestitka na kojoj se Cvijanović zahvalila, nigdje službeno nije objavljena. Ni na Twitter profilu premijera Crne Gore, ni na stranici Vlade niti je saopćeno iz kabineta premijera.

 

Mediji u Crnoj Gori to problematiziraju i navode da je Krivokapić namjerno sakrio poziv Cvijanović.

 

Nakon što se predsjednica RS Željka Cvijanović zahvalila premijeru Crne Gore Zdravku Krivokapiću na čestitci povodom neustavnog obilježava 9. Januara, oglasili su se se iz SDP-a BiH i pozvali Ambasadu Crne Gore da institucijama Bosne i Hercegovine obrazloži ovaj potez.

 

- Očito da nova Vlada Crne Gore neće imati prijateljske stavove prema Bosni i Hercegovini jer ovim potezom premijer Crne Gore je pokazao nepoštivanje prema Bosni i Hercegovini i našem Ustavu i Ustavnom sudu BiH - saopćeno je iz SDP-a BiH

 

SDP poziva Krivokapića da se izvini građanima Bosne i Hercegovine na ovom potezu, a njegovim koalicionim partnerima da se ograde od ovog poteza, u prvom redu Dritanu Abazoviću koji je, kako stoji u saopćenju, od Bosne i Hercegovine dobio priliku da studira i završi obrazovanje na Univerzitetu u Sarajevu.

 

- Parlamentarna većina u Crnoj Gori je i ranije pokazala nepoštovanje prema žrtvama Genocida u Srebrenici, a ovaj potez očito je nastavak takve politike nove Vlade Crne Gore. Nadamo se da Crna Gora neće nastaviti ići putem vrijeđanja Bosne i Hercegovine i negiranja pravnog poretka naše države, što bi za posljedicu moralo imati oštar odgovor naših institucija - stoji na kraju saopćenja iz SDP-a BiH.


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 52

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još