VIDEO/ Zlatko Dizdarević, doajen bh. novinarstva i diplomatije

'Sklanjaju Dodika, Stanivuković je još gori... Amerika neće ukinuti entitete, nego hoće da 'šminka' Dejtonski ustav'

Front10.01.21, 10:42h

'Sklanjaju Dodika, Stanivuković je još gori... Amerika neće ukinuti entitete, nego hoće da 'šminka' Dejtonski ustav'
Sattler je šokiran, ibreti se činjenicom da je u BiH vladavina prava ugrožena! BiH je rasturena država do zadnje supstance, smatra Dizdarević

 

 

Doajen bh. novinarstva i diplomatije Zlatko Dizdarević gostovao je u Centralnom dnevniku na Face TV.

 

- Biden će Americi vratiti ono što joj je Trump oduzeo! Biden se neće ni približno, koliko mi mislimo, posvetiti BiH! Unutrašnja situacija Amerike uzdrmana. Biden će se baviti Zapadnim Balkanom kako bi se približio Evropi, to je samo trgovina! Trump je shvatio da postoji ojađena centralna Amerika koja je postala žrtva velike geostrateške američke igre. Svi koji nisu bijelci u Americi su u manjini! Trump je rušio tradiciju Amerike, razdvajao djecu na granici od majki. Ovo je oportunizam američke zvanične klase i hijerarhije! Biden će se vratiti međunarodnim razgovorima, ali Kongres i Senat su mu prepreka - rekao je, između ostalog, Dizdarević.

 

- Crvena linija su RS i entitetska podjela države, kao i nesimetrična kantonalna podjela! Ako se to ne promijeni, šta je onda uopšte promjena? Biden pušta Albright, Bugajskog, Servera da u Kongresu pripreme teren! Sattler je šokiran, ibreti se činjenicom da je u BiH vladavina prava ugrožena! BiH je rasturena država do zadnje supstance - 91 milion uložen iz EU u projekat zbrinjavanja izbjeglica! Niko nije zatražio papir s tačnim podacima o prilivu novca. Živimo fenomen kuhane žabe! Iz dana u dan temperatura je sve veća, sve manje smo živi, u posljednjoj sekundi ćemo biti svjesni da umiremo - smatra Dizdarević.

 

- Svi govore o reformi ustava, niko ne misli da mijenja Ustav u smislu ukidanja entiteta! Oni hoće da ga šminkaju! Nema radiklanih promjena! Srbija nije poražena, niko nije pobjednik, ovo je neriješen problem koji se može aktivirati kada hoće! Stanivuković gori od Dodika! Krenuo put sklanjanja Dodika! Balkan i BiH ulaze u NATO i EU! Pitanje je pregovora i onoga što Rusija za to treba da dobije, mi nismo presudni faktor već smo moneta! Ekspertska vlada u KS je šprdnja! Ako nisi stranka, familija, moj, kupljen...doviđenja!

 

 

(Face.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 105

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još