NEZADOVOLJNI KLIJENTI PITAJU

Sarajevski advokat savjetuje: Kako možete raskinuti ugovor sa Telemachom - bez plaćanja penala?

Mediji09.01.21, 21:32h

Sarajevski advokat savjetuje: Kako možete raskinuti ugovor sa Telemachom - bez plaćanja penala?
Čitav slučaj završio je "u rukama" ombudsmana za zaštitu potrošača u Bosni i Hercegovini, koji su nakon pokretanja istražnih radnji saopćili da svi korisnici Telemacha imaju pravo do kraja mjeseca raskinuti s njima ugovor, bez plaćanja penala ili uz naknadu štete

 


Mnogo se prašine podiglo u bh. javnosti nakon odluke kompanije Telemach da od 1. januara iz svojih paketa izbaci Arena sport kanale, a nezadovoljni i ogorčeni korisnici sa tom odlukom nikako se ne mire.


Stoga je čitav slučaj završio "u rukama" ombudsmana za zaštitu potrošača u Bosni i Hercegovini, koji su nakon pokretanja istražnih radnji saopćili da svi korisnici Telemacha imaju pravo do kraja mjeseca raskinuti s njima ugovor, bez plaćanja penala ili uz naknadu štete.


- Svi korisnici nezadovoljni trenutnom situacijom imaju pravo do kraja januara, ili raskinuti ugovor (bez obveze plaćanja penala, budući da se radi o jednostranom potezu Telemacha kojim se sam ugovor čini bespredmetnim), ili tražiti naknadu štete kroz "nove" pogodnosti. To pravo ostvaruju slanjem pisanog prigovora - reklamacije Telemachu u roku od 30 dana od dana ukidanja kanala kako je jasno navedeno u Općim uvjetima poslovanja Telemacha - navodi se u saopćenju Institucije ombudsmana za zaštitu potrošača u BiH.


A šta to znači u praksi i kako se ovo korisničko pravo može sprovesti u djelo, pojasnio je sarajevski advokat Senad Bilić.


On je, odgovarajući upravo na ovo pitanje koje mu se ovih dana često postavlja, na svom Facebook profilu objavio urnek Zahtjeva za raskid ugovora.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 19

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još