AUDIO/ Skandal na fakultetu u Sarajevu

Procurio šokantan snimak, studenti tvrde: Profesorica zaboravila isključiti mikrofon, nazvala nas 'kerovima'...

Hronika08.01.21, 12:58h

Procurio šokantan snimak, studenti tvrde: Profesorica zaboravila isključiti mikrofon, nazvala nas 'kerovima'...
Zapis je, prema riječima studenta, nastao prije dva dana, a dostupan je i na Google meet platformi i nalazi se na fakultetu

 

Na e-mail adresu redakcije Depo portala stigao je audio snimak na kojem se, prema riječima studenata završne godine Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, mogu čuti uvrede na njihov račun od strane doc. dr. Edise Trumić.

 

Prema riječima studenta koji se obratio našoj redakciji, sve se odigralo 6. januara 2021. godine oko 17 sati.

 

- Mi smo na završnoj godini na Farmaceutskom fakultetu u Sarajevu uskraćeni već skoro tri mjeseca za predavanja iz predmeta Klinička farmacija iz razloga što je naša odgovorna profesorica na bolovanju te fakultet nije bio u stanju da nađe profesora koji bi nam održao predavanja, sve do neki dan kada su angažovali doc.dr Edisu Trumić sa Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Tuzli. Sinoć (6. januara, op. prir.) u 17 sati smo imali prvi kontakt, kao i prvo predavanje sa dotičnom docenticom sa kojom smo pokušali na početku predavanja da se dogovorimo oko nadoknade svih predavanja i ispita koje nismo imali, a koje moramo radi zakonskog roka da završimo za 20-ak dana. Docentica nije pokazala razumijevanja prema nama te je, vidno iznervirana, sa drskošću i povišenim tonom se izderala na naše predstavnike.

 

Tokom prve pauze docentica se udaljila od svog računara na kojem nije isključila mikrofon te, u komunikaciji sa gospodinom koji se nalazio u istoj prostoriji, nazvala nas studente 'kerovima' a dotični gospodin joj je rekao da nas "zapiša/popiša i ko nas je*e", te da je ona glavna.

 

Razgovoru su svjedočili svi studenti, nakon čega smo napustili predavanje s obzirom da smo doživjeli neopisivo poniženje - piše studnet završne godine Farmaceutskog fakulteta u Sarajevu, napominjući da je cijelo predavanje zabilježeno na Google meet platformi i nalazi se na fakultetu.

 

U međuvremenu, snimak je objavio portal Oslobođenja, te ga možete poslušati OVDJE.

 

(DEPO PORTAL)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook