Policija imala pune ruke posla

Pokušaj ubistva u Sarajevu, ima uhapšenih!

Hronika08.01.21, 11:01h

Pokušaj ubistva u Sarajevu, ima uhapšenih!
Navedene osobe su predate u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo

 

Policijski službenici Treće PU Sarajevo uhapsili su sinoć u 21:20 sati tri osobe zbog pokušaja ubistva.

 

Kako je saopćeno iz MUP-a KS, radi se o osobama L. Č. (2001.), A. Č. (2002.), i S.G. (2002.), svi nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo ubistvo u pokušaju.

 

“Isti su navedenog dana u 19:40 sati u ulici Humska, općina Novo Sarajevo, oštrim predmetom nanijeli teške tjelesne povrede osobi inicijala A. S. (1996.). Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za torakalnu hirurgiju zadržan na daljem liječenju”, naveli su iz MUP-a KS.

 

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj na mjestu događaja obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, a također je pronađeno i izuzeto sredstvo izvršenja – nož.

 

Navedene osobe su predate u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad istim.

 

(DEPO PORTAL/Foto: Arhiv/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još