atrakcija, nema šta

Nije za svačiji džep: Evo koliko košta noćno skijanje na bh. planinama

Lifestyle07.01.21, 15:21h

Nije za svačiji džep: Evo koliko košta noćno skijanje na bh. planinama
Velikim interesom za noćno skijanja hvale se i na Vlašiću

 

Noćno skijanje predstavlja pravu atrakciju i na planinama u našoj zemlji. 

 

Ljubitelje zimskih sportova obradovala je informacija da će na Bjelašnici noćno skijanje biti omogućeno svaki dan osim nedjelje, u terminu od 18.30 do 21.00 sat. Tako su deseci Bosanaca i Hercegovaca, ali i turista već iskoristili priliku da skijaju i bordaju na osvijetljenoj stazi Kolijevka na ovoj olimpijskoj ljepotici.

 

- Standardna cijena karte za noćno skijanje je 20 KM, a zahvaljujući ugovorima sa pojedinim bankama, kartičnim plaćanjem trenutno korisnici noćnog skijanja mogu kupiti karte jeftinije do 70 posto. Tako za odrasle ona košta samo 6 KM, a za djecu 4,5 KM. Ova promotivna akcija sa bankama traje do 9. januara – kaže za Faktor Edis Baković, v. d. direktora ZOI'84.

 

Cijena karte za noćno skijanje na Jahorini trenutno košta 50 KM.

 

- Od ove godine imamo osvijetljenu još jednu stazu za noćno skijanje i skijašima je na raspolaganju svaku večer četiri kilometra ski-staza u terminu od 18 do 21 sat. Cilj nam je bio da za ovu sezonu dodatno razvijemo noćno skijanje jer je Sarajevo blizu, ljudi rade do 16 sati i nakon toga imaju priliku da uživaju i noću na našim stazama koje su za ovu sezonu idealno pripremljene. Interesovanje je zaista veliko i dobijamo samo pozitivne komentare od strane skijaša - kazali su za ovaj portal iz Olimpijskog centra Jahorina.

 

Velikim interesom za noćno skijanja hvale se i na Vlašiću.

 

- Skijaši imaju samo riječi hvale za naše noćno skijanje kada Vlašić izgleda fascinantno. Dobijamo pohvale od posjetilaca iz cijelog regiona – kaže direktor Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona Miroslav Matošević koji dodaje da karta za noćno skijanje koje traje od 18.30 do 21.30 sati košta 17 KM.

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još