Nakon nasilja u Kongresu

Trump poslije svega izjavio da će prenos vlasti biti miran

Front07.01.21, 10:37h

Trump poslije svega izjavio da će prenos vlasti biti miran
Američki Kongres, koji je u srijedu navečer zbog upada pristaša predsjednika Donalda Trumpa na nekoliko sati prekinuo brojanje glasova izbornog kolegija, u četvrtak ujutro odbacio je prigovore na pobjedu Joea Bidena

 

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je, nakon glasanja Kongresa, da će proces prenosa vlasti biti regularan.

 

Podsjećamo, američki Kongres, koji je u srijedu navečer zbog upada pristaša predsjednika Donalda Trumpa na nekoliko sati prekinuo brojanje glasova izbornog kolegija, u četvrtak ujutro odbacio je prigovore na pobjedu Joea Bidena. Certificiranjem elektorskih glasova iz Vermonta, Biden je prešao brojku od 270 elektorskih glasova potrebnih za potvrđivanje predsjednik SAD.

 

Sjednica Kongresa na kojoj se trebaju prebrojati glasovi izbornog kolegija koji je proglasio bivšeg američkog potpredsjednika Joea Bidena pobjednikom američkih predsjedničkih izbora nastavljena je u srijedu poslijepodne nakon što su snage reda iz zgrade uklonile prosvjednike, oko 17,30 sati po lokalnom vremenu.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još