Uprkos haosu na Capitol Hillu

Dionice na rekordu na dan drame u Kongresu

Biznis Klub07.01.21, 10:30h

Dionice na rekordu na dan drame u Kongresu
Izgledi da demokrati preuzmu kontrolu nad Senatom dali su tržištu poticaj jer bi to pomoglo ekonomskom programu izabranog predsjednika Joea Bidena

 

Indeks Dow (koji označava kretanje na američkoj berzi) u srijedu je dotakao rekordnu vrijednost, uprkos haotičnim scenama koje su se odigravale na američkom Kapitolu.

 

Ulagači su se usredotočili na politička zbivanja u zemlji, počevši od drugog kruga izbora za Senat u Džordžiji, kao i upad u zgradu američkog Kongresa u Vašingtonu.

 

Izgledi da demokrati preuzmu kontrolu nad Senatom dali su tržištu poticaj jer bi to pomoglo ekonomskom programu izabranog predsjednika Joea Bidena.

 

Podsjetimo da su dva demokratska kandidata slavila na ponovljenim izborima u Džordžiji čime će demokrate imati većinu u Senatu, uz onu koju već imaju u Predstavničkom domu Kongresa, te naravno uz kontrolu Bijele kuće u narednom periodu.

 

Dow je prvi put u istoriji nešto iza podneva dosegao granicu od 31.000. No, dionice su popodne nešto pale kako su se neredi u Vašingtonu razvijali.

 

Američki mediji ocijenili su da Wall Street uglavnom ignorira dešavanja u Kongresu,

 

Komentirajući kako je moguće da je stanje na berzama tako dobro uprkos haosu u Vašingtonu, analitičari CNN-a pojašnjavaju da Wall Street ne gleda šta se dešava sada, već kakvi su izgledi za budućnost.

 

(Biznisinfo.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!