Iz Suda BiH saopšteno

Potvrđena optužnica protiv Tonija Bašića zbog podsticanja na terorističke aktivnosti

Hronika05.01.21, 20:16h

Potvrđena optužnica protiv Tonija Bašića zbog podsticanja na terorističke aktivnosti
U optužnici se navodi da je optuženi Toni Bašić objavio formiranje kanala pod nazivom "Moon Krieg Division" te da je podržavao politički teror i ubistvo Jevreja i političara

 

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je 29.12.2020. godine optužnicu koja Tonija Bašića tereti da je počinio krivično djelo javnog podsticanja na terorističke aktivnosti, u vezi s krivičnim djelom terorizma, saopćeno je iz tog suda.

 

U optužnici je navedeno da je Bašić, od 8.2.2020. do 17.3.2020. godine, u više navrata javno, i to putem sredstava javnog informiranja i koristeći se društvenom mrežom Telegram, dostupnom širem krugu korisnika, podsticao druge na izvršenje krivičnog djela terorizma.

 

U optužnici se navodi da je optuženi Toni Bašić objavio formiranje kanala pod nazivom "Moon Krieg Division" te da je podržavao politički teror i ubistvo Jevreja i političara.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!