Prva izjava nakon korone

Šta se desilo sa Dodikom?! 'Banjaluka je srpski grad...RS uskoro nezavisna... Visoki predstavnik nije dobrodošao!'

Front05.01.21, 14:10h

Šta se desilo sa Dodikom?! 'Banjaluka je srpski grad...RS uskoro nezavisna... Visoki predstavnik nije dobrodošao!'
Ovo je zgodna prilika da Bajden shvati da su prije 20 godina napravili grešku i da su trebali dozvoliti da se BiH podijeli i da ima tri države Republiku Srpsku, Herceg Bosnu i Bosnu i da pokušaju da grade zajedničko susjedstvo

 

U prvoj izjavi nakon izlaska iz bolnice Milorad Dodik rekao da visoki predstavnik nije dobrodošao.

 

"RS je potpisala Aneks 10 dejtonskog sporazuma i time je određen način na koji se bira Visoki predstavnik. Republika Srpska je protiv visokog predstavnika bez obzira ko on bio i kako se zvao. Nama to ne treba i što se nas tiče ne mora ni dolaziti i nije dobrodošao. Republika Srpska smatra. Visoki predstavnik je zajedno sa Ustavnim sudom podvala i kažnjavanje Republike i da će to sigurno dovesti do raspleta u BiH koji mnogi pokušavaju da inkriminišu. Slušao sam Izetbegovića koji govori kako će doći Bajden pa će nešto ravnati i kako će nestati entiteti i kantoni. Ja mislim da će prije toga nestati BiH i da će ostati RS i biti država koja ima pravo na svoje postojanje jer je ona volja naroda koji ovdje živi. Ne možete samo ignorancijom iz Sarajeva pokušati da negirate postojanje Republike. Ovo je zgodna prilika da Bajden shvati da su prije 20 godina napravili grešku i da su trebali dozvoliti da se BiH podijeli i da ima tri države Republiku Srpsku, Herceg Bosnu i Bosnu i da pokušaju da grade zajedničko susjedstvo. Vrijeme takve odluke dolazi", rekao je Dodik, prenosi Buka

 

On se je kazao i da RS i ove godine slavi 9. januar i da nemaju bošnjački političari šta da traže u Banjaluci. 

 

"Sada idemo da proslavimo naš praznik 9. januar, dan Republike. Mi smo ti koji proslavljamo slobodu. Ja ne želim ništa loše nijednom muslimanu, ni Izetbegoviću, ali želim da se kane te priče. Nema više on šta da traži u Banjaluci, kao što ni ja nemam ništa da tražim u Sarajevu. Tamo više mog naroda nema, kao što je minimalan njegov narod ovdje. Ta floskula da Banjaluka pripada svima je lažna. Banjaluka pripada onima koji žive ovdje, a to su Srbi. I ovo je srpski grad", rekao je Dodik i dodao: 

 

"Vjerujem da će doći do toga da ćemo konačno posatviti realnu opciju da RS obezbijedi svoj status kao nezavisna i samostalna zemlja i to uz pomoć Bajdena. BiH je žalosna zemlja koja nema nikakvu perspektivu", kazao je, između ostalog Dodik.

 

(DEPO PORTAL/dg)Komentari - Ukupno 219

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još