NAKON ISTUPA, ODMAH NA UDARU PORTALA 'FAKTOR'

Čelik "de franko" ima problem sa strankom, a "de jure" ne poštuje Skupštinu i građane KS

Front05.01.21, 11:51h

Čelik
Čelik, kojeg će građani u Sarajevu, ali i šire, pamtiti po "hitovima" - "franko de jure" i "molim vas da poštujete naredbe Kriznog štaba kako bi ova pandemija završila sutra, a ne danas", očito je sasvim polupao lončiće, zaključuje 'Faktor'

 

Mirza Čelik, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo kazao je da na prethodne dvije sjednice Skupštine KS nije došao kako bi ukazao da "je to način da pokaže da i u njegovoj stranci treba nešto da se promijeni i da neke stvari ne treba da se guraju ispod tepiha".

 

- Ja ne želim biti uspavan i nedovoljno borben za projekte koji su bitni za građane KS pa i šire. Također želim da se ogradim od nastupa svih zastupnika pa i kluba iz kojeg dolazim na način koji nije primjeren za Skupštinu KS na način da vodimo mahalašku politiku i da pokušavamo na sve načine da učinimo nedostojnim neke od zastupnika. Naravno da ću podržavati sve one projekte koji su bili i koji će biti dobri za naše sugrađane. Želim da se zahvalim Nenadiću i kompletnoj Vladi na saradnji. U nastavku mog djelovanja kako u Klubu SDA, ako se to njima ne bude svidjelo, imaju organi stranke i neka odluče o tome – kazao je Čelik.


Zastupnik Čelik, dakle, nije prisustvao sjednicama Skupštine KS zbog svojih nedoimica vezanih za stranku i stranačke kolege. Sve bi bilo prihvatljivo i razumljivo da Čelik nije prisustvovao eventualno sjednicama stranačkih organa. Međutim, on ima problem sa strankom, a ne poštuje obaveze koje kao zastupnik ima u Skupštini. Jedna od njih je i prisustvo sjednicama. Čelik bi valjda morao znati da ga na kraju krajeva ne plaća stranka, nego Skupština KS, odnosno poreski obveznici u KS.

 

Čelik, kojeg će građani u Sarajevu, ali i šire, pamtiti po "hitovima" - "franko de jure" i "molim vas da poštujete naredbe Kriznog štaba kako bi ova pandemija završila sutra, a ne danas", očito je sasvim polupao lončiće, zaključuje "Faktor".

 

(Faktor/ DEPO Portal/ak)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!