pročitajte kompletan tekst

Ekspoze Edina Forte: Ovaj put mi dozvolite da se osvrnem na ono što naši građani i građanke moraju imati, a nemaju

Front05.01.21, 11:02h

Ekspoze Edina Forte: Ovaj put mi dozvolite da se osvrnem na ono što naši građani i građanke moraju imati, a nemaju
Za ministra finansija bit će imenovan Davor Čičić (SDP), za ministra zdravstva Haris Vranić (SDP), za ministra privrede Adnan Delić (NiP)

 

Skupština Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici imenovat će novi saziv Vlade Kantona Sarajevo na čijem čelu će se nalaziti Edin Forto iz Naše stranke.

 

Za ministra finansija bit će imenovan Davor Čičić (SDP), za ministra zdravstva Haris Vranić (SDP), za ministra privrede Adnan Delić (NiP), za ministra saobraćaja Adnan Šteta (SDP), za ministricu pravde i uprave Lejla Brčić (NS), za ministra unutrašnjih poslova Admir Katica (NiP), za ministra kulture i sporta Samir Avdić (NiP), za ministra prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, komunalne privrede i infrastrukture Enver Hadžiahmetović (NiP), za ministricu visokog obrazovanja, nauke i mladih Melika Husić-Mehmedović, za ministricu odgoja i obrazovanja Naida Hota-Muminović (NiP), za ministra za boračka pitanja Omer Osmanović (NiP) te za ministricu rada, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Ivana Prvulović (NiP).

 

Premijer Forto danas će zastupnicima predstaviti obimni ekspoze u kojem su navedene jasne mjere koje novi saziv Vlade KS namjerava sprovesti.

 

KOmpletni ekspoze Edina Forte pročitajte ovdje

 

(DEPO PORTAL/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!