Još nema kvalifikacije djela

U Bihaću izboden mladić, privedeni dva muškarca i jedna žena iz Maroka

Hronika04.01.21, 10:26h

U Bihaću izboden mladić, privedeni dva muškarca i jedna žena iz Maroka
Tužilac je obaviješten, ali čekamo da se krivično djelo okvalifikuje, da li se radi o nanošenju teških tjelesnih povreda ili pokušaja ubistva, kazao je portparol MUP-a USK

 

Policijska stanica Bihać je sinoć u 22 sata zaprimila anonimnu telefonsku prijavu da je jedna osoba povrijeđena u Cazinskoj ulici u Bihaću, te da su djelo najvjerovatnije počinili migranti, kazao je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

 

Policija je izašla na teren i pronašla 34-godišnjaka iz Bihaća koji je imao ubodne povrede u predjelu stomaka hladnim oružjem, te je on prevezen u Dom zdravlja i nakon toga u bolnicu, gdje mu je ukazana medicinska pomoć i gdje je ostao na daljnjem liječenju.

 

“Migranti koji su zatečeni na licu mjestu, radi se o tri državljanina Maroka, dvije muške i jednoj ženskoj osobi, su pozvani u prostorije Policijske stanice u Bihaću. Trenutno se sa njima obavljaju informativni razgovori. Morali smo sačekati prisustvo prevodioca arapskog jezika i u toku je taj dio istražnih radnji, odnosno utvrđivanja svih okolonosti kako je došlo do novog incidenta”, kazao je Šiljdedić.

 

Navodi da još uvijek nema kvalifikacije djela.

 

“Tužilac je obaviješten, ali čekamo da se krivično djelo okvalifikuje, da li se radi o nanošenju teških tjelesnih povreda ili pokušaja ubistva”, kazao je.

 

(N1, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!