Šta se krije iza nestanka 19-godišnjakinje

Indira Klempić zatražila azil u Francuskoj, policija tvrdi da je potraga još aktivna

Hronika30.12.20, 20:57h

Indira Klempić zatražila azil u Francuskoj, policija tvrdi da je potraga još aktivna
Želim da kažem da moja majka to sve izmišlja i da sam ja živa i zdrava i da se nalazim u azilu u Francuskoj, piše u mailu

 

Sarajevska policija istražuje nestanak 19-godišnje Indire Klempić, a o svemu su obaviješteni tri mjeseca nakon što je djevojka otišla od kuće.

 

Naime, 23. decembra Policijskoj upravi Novi Grad njena majka Sanela Jahić prijavila je nestanak te je priložila njenu fotografiju i detaljan opis.

 

Navodi djevojke

 

Javnost se jako zainteresirala za ovaj slučaj, pogotovo zbog toga što je slučaj prijavljen nakon dužeg vremenskog perioda, a dodatno se zakompliciralo nakon što je redakciji Avaza došao e-mail u kojem osoba koja je poslala elektronsku poštu kaže:

 

- Pozdrav. Poštovani, ja sam Indira Klempić i želim da vas zamolim da demantujete navode moje majke da sam nestala prije tri mjeseca. Želim da kažem da moja majka to sve izmišlja i da sam ja živa i zdrava i da se nalazim u azilu u Francuskoj. Obratila sam se PU Novi Grad i rekli su mi da moram kontaktirati ambasadu, što sam i učinila. Iz ambasade su rekli da se prvo obratim portalima – stoji u mailu.

 

Uz mail je stigla fotografija pasoša i lične karte na ime Indira Klempić.

 

indira-klempic


Tragom inforamacije novinari Avaza su kontaktirali MUP KS i pitali da li je o ovom slučaju otvorena istraga.

 

- Aktivna je potraga i dalje. Dakle, traži se djevojka čiji je nestanak prijavljen – potvrdili su iz Uprave sarajevske policije.

 

Detaljan opis

 

Kako nezvanično saznaje Avaz, policija istražuje da li se iza ovog slučaja krije neko ozbiljno krivično djelo poput trgovine ljudima.

 

Podsjećamo da se Klempić udaljila iz mjesta stanovanja u ulici u ulici Sulejmana ef. Musića, općina Novi Grad Sarajevo u septembur ove godine.

 

Prema opisu sa zvanične stranice MUP-a KS visoka je 170 centimetara, smeđih očiju, mršavije tjelesne građe i urednih zuba. Lice joj je okruglo, kosa crna, a čelo visoko. Prema izjavi majke, prilikom odlaska Indira je bila odjevena u bijelu tuniku do koljena, crne helanke i crne patike.

 

Iz policije napominju da je u slučaju bilo kakvih korisnih saznanja koja bi mogla pomoći u pronalasku nestale osobe, potrebno obavijestiti PS Novi Grad Sarajevo na brojeve telefona : 033 474 000, 033 451 211, 033 246 198, Operativni centar Uprave policije MUP-a KS na broj 122 ili najbližu policijsku stanicu

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još