Svjedočenje veterana VRS-a

Ovaj čovjek tvrdi da zna kako je Dodik dobio ikonu iz Ukrajine

Front26.12.20, 15:54h

Ovaj čovjek tvrdi da zna kako je Dodik dobio ikonu iz Ukrajine
Da li je njegova priča istinita ili ne, bit će, svakako, potrebno da utvrde nadležni organi

 

Zastupnik u NSRS-u Nebojša Vukanović objavio je na svom blogu "ekskluzivno svjedočenje bivšeg predsjednika Skupštine Veterana RS-a Dragana Savića o tome kako je predsjednik Veterana RS-a Duško Vukotić donio iz Luganjska ikonu Svetog Nikole i poklonio je 29. maja 2018. Miloradu Dodiku u njegovom Kabinetu u Banjoj Luci".

 

Da li je njegova priča istinita ili ne, bit će, svakako, potrebno da utvrde nadležni organi.

 

No, Savić u videosnimku, koji je Vukanović objavio na svome blogu, ističe da je to bio poklon od Luganjska i Donjecka koji je tadašnjem predsjedniku RS-a Dodiku donio Vukotić, te da je taj poklon trebao biti pečat na dogovor oko ustavnog statusa Veterana RS-a, kako bi bili kategorisani kao organizacija od posebnog značaja.

 

On dodaje da ih je Dodik prevario i da ništa od toga nije bilo, ali da je ikona ostala kod njega, te da mu je nedavno poslužila kao poklon za ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova. Savić ističe da je Vukotić tada u Kabinet Dodika došao u pratnji potpredsjednika Veterana RS-a Dobroslava Šurbata iz Zvornika, te da su ga čekali od devet sati do pola tri.

 

U svjedočenju u videu možete čuti i "ko ima račune u Švicarskoj i kako je Dodik prevario veterane".

 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 29

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još