U Zavodu za mikrobiologiju

UKC Tuzla: Od ponedjeljka usluga komercijalnog testiranja na Covid-19, evo koliko će koštati

Hronika25.12.20, 16:29h

UKC Tuzla: Od ponedjeljka usluga komercijalnog testiranja na Covid-19, evo koliko će koštati
Nalaz se izdaje na jednom od službenih jezika u BiH i na engleskom jeziku. Plaćanje će se vršiti na licu mjesta

 

Univerzitetski klinički centar Tuzla (UKC Tuzla) od ponedjeljka počinje s pružanjem usluga komercijalnog testiranja na COVID.

 

Kako naglašavaju u saopćenju za javnost, uzimanje uzoraka za testiranje će se vršiti u Zavodu za mikrobiologiju Poliklinike za laboratorijsku dijagnostiku u dva termina (od 10 do 11 sati i od 15 do 16 sati). Rezultati testiranja će se izdavati od 18 do 19 sati, za uzorke koji su uzeti u jutarnjim terminima.

 

-Za uzorke uzete u poslijepodnevnim terminima, rezultati testiranja će se izdavati naredni dan od 8 do 10 sati. Nalaz se izdaje na jednom od službenih jezika u BiH i na engleskom jeziku. Plaćanje će se vršiti na licu mjesta - navode iz UKC Tuzla.

 

Na osnovu Odluke Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH (broj: 02/IV-01-1-347-1/20 od 04.12.2020.), koja se primjenjuje od 07.12.2020. godine došlo je do smanjenja cijene testiranja na COVID (Real time PCR za detekciju SARS-COV-2) čija cijena trenutno iznosi 96 KM bez PDV-a. Za komercijalno testiranje se obračunava PDV i cijena sa PDV-om iznosi 112,32 KM.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!