Novi problem

Britanski ministar potvrdio: Otkriven još jedan soj koronavirusa

Hronika23.12.20, 18:05h

Britanski ministar potvrdio: Otkriven još jedan soj koronavirusa
Britanski ministar zdravlja je rekao da će pojedini dijelovi Engleske biti stavljeni na najviši, četvrti nivo zbog pojave novog soja virusa

 

Britanski ministar zdravlja Matt Hancock potvrdio je da su u Velikoj Britaniji otkrivena dva slučaja još jednog, novog, soja korona virusa i da se radi o kontaktima osoba koje su prethodnih nedjelja doputovale iz Južne Afrike, prenio je Tanjug.

 

On je na konferenciji za novinare rekao da takav razvoj situacije još više zabrinjava jer se novi soj još lakše prenosi i izgleda da može i dalje da mutira, prenosi Sky News.

 

Kada se radi o nivoima upozorenja, on je kazao da će pojedini dijelovi Engleske biti stavljeni na najviši, četvrti nivo zbog pojave novog soja virusa.

 

Kako je precizirao, na četvrti nivo biće stavljeni istočni i južni dijelovi Engleske, dok je situacija na jugozapadu mirna.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!