Poziv Vijeću ministara

Iz SDP-a apeluju: Uvesti obavezno PCR testiranje za građane Srbije prilikom ulaska u BiH

Front22.12.20, 09:37h

Iz SDP-a apeluju: Uvesti obavezno PCR testiranje za građane Srbije prilikom ulaska u BiH
Uvođenje obaveznog testiranja smatramo nužnim i iz razloga što Republika Srbija bilježi dramatičan porast broja oboljelih od koronavirusa, kojih je samo u decembru već više od 150.000

 

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine poziva Vijeće ministara Bosne i Hercegovine da bez odlaganja uvede recipročne mjere Republici Srbiji, prilikom ulaska građana ove države u Bosnu i Hercegovini. 

 

- Odluka Republike Srbije da uvede diskriminatornu odluku po kojoj građani Bosne i Hercegovine iz jednog dijela države ne moraju raditi PCR testiranje, za razliku od građana naše države iz druge administrativne jedinice, diplomatski je skandal bez presedana, saopšteno je iz SDP-a. 

 

- Bosna i Hercegovina mora reagovati brzo i odlučno i uvesti obavezu PCR testiranja za sve građane Srbije prilikom ulaska u našu zemlju. Republika Srbija koja svojim postupcima opet forsira i nameće podjele u Bosni i Hercegovini mora biti svjesna da njeni postupci neće ostati bez odgovora institucija naše države.

 

Uvođenje obaveznog testiranja smatramo nužnim i iz razloga što Republika Srbija bilježi dramatičan porast broja oboljelih od koronavirusa, kojih je samo u decembru već više od 150.000. 

 

Očekujemo od institucija Bosne i Hercegovine da postupe hitno u interesu zaštite zdravlja naših građana uvedu obavezu PCR testiranja prilikom ulaska u našu državu za sve građane Srbije, navodi se u saopštenju SDP-a.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!