U utorak u amfiteatru

Gavrankapetanović se vratio na Medicinu, Izetbegović i šefovi katedri zatražili hitan sastanak s dekanesom

Hronika21.12.20, 20:13h

Gavrankapetanović se vratio na Medicinu, Izetbegović i šefovi katedri zatražili hitan sastanak s dekanesom
V.d. direktora Opće bolnice „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ Gavrankapetanović danas je ukazao na činjenicu da je, ipak, glas razuma pobijedio odlukom Općinskog suda u Sarajev

 

Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, nakon tri godine pravne borbe, danas je opet počeo predavati studentima na Medicinskom fakultetu u Sarajevu.

 

Njega je na posao vratio Općinski sud u Sarajevu. No, odmah danas zatraženo je od dekanese Samre Čavaljuge da za sutra 22. decembra sazove hitan sastanak svih šefova katedri Medicinskog fakulteta.

 

Potpisnici su šefovi katedri kliničkih predmeta Medicinskog fakulteta u Sarajevu, a prva se potpisala Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a.

 

medicina-cavaljuga

 

Među potpisnicima su i Enra Mehmedika-Suljić, Adnan Kapidžić, Rusmir Baljić. Prema pisanju agencije Patria, najvjerovatnije će se govoriti o povratku dr. Gavrankapetanovića na Medicinu. Mnogima od potpisnika nije drago zbog ovakvog epiloga.

 

Inače, v.d. direktora Opće bolnice „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ Gavrankapetanović danas je ukazao na činjenicu da je, ipak, glas razuma pobijedio odlukom Općinskog suda u Sarajevu.

 


"Nema nikakvog mjesta za radost, jer je to snaga pravosuđa. To je odluka Suda, a ne snaga društva", naveo je prof. dr. Gavrankapetanović.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL,/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 42

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još