Od Gazproma nije stigao nikakav zvaničan dopis

Nastala totalna zbrka: Iz BH-Gasa pojasnili šta se dogodilo i koliko nam plina stiže iz Rusije

Biznis Klub16.12.20, 18:24h

Nastala totalna zbrka: Iz BH-Gasa pojasnili šta se dogodilo i koliko nam plina stiže iz Rusije
Gazprom Export povodom novonastale situacije nikakav zvaničan dopis nije uputio, niti dao bilo kakvo obavještenje, izuzev telefonskog obrazloženja sa primpredajne tačke Beregovo da su u pitanju tehnički problemi

 

BH-Gas obavještava javnost da je u 17 sati 36 minuta i 25 sekundi dobio potvrdu prvobitne nominacije prirodnog gasa za dan 17.12.2020. godine, čime se stvaraju uslovi da svi potrošači prirodnog gasa imaju uredno snabdijevanje prirodnim gasom.

 

- BH-Gas izražava žaljenje za situaciju koja je stvorena u javnosti i za koju BH-Gas ne snosi nikakvu odgovornost.

 

Tačno je da je BH-Gas dana 16.12.2020. godine u 12 sati 16 minuta i 36 sekundi dobio potvrdu o odobrenju potrebih količina prirodnog gasa za Energoinvest/BH-Gas.


Nakon toga, u 15 sati 39 minuta i 25 sekundi dobili smo obavijest od strane Gazprom Exporta da Energoinvestu/BH-Gasu umanjuju odobrene količine prirodnog gasa za 50%.


Gazprom Export povodom novonastale situacije nikakav zvaničan dopis nije uputio, niti dao bilo kakvo obavještenje, izuzev telefonskog obrazloženja sa primpredajne tačke Beregovo da su u pitanju tehnički problemi.


Nakon ove informacije, kako smo i saopćili, BH-Gas je ponovno dobio potvrdu prve nominacije za dan 17.12.2020. godine. Niti za ovu potvrdu nominacije nije dato nikakvo obrazloženje - saopćeno je iz BH-Gasa.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 46

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još