Mladi ljekar nakon cijepljenja u Britaniji

Dr. Zlatan Ibradžić primio Pfizerovu vakcinu, pa opisao svoje iskustvo: 'Još čekam prvu komandu...'

Lifestyle13.12.20, 19:04h

Dr. Zlatan Ibradžić primio Pfizerovu vakcinu, pa opisao svoje iskustvo: 'Još čekam prvu komandu...'
Prvi državljanin Hrvatske koji je primio Pfizerovu vakcinu protiv korona virusa je mladi ljekar koji radi u Engleskoj. Kaže da se osjeća dobro i poručuje da su vakcine – sigurne

 

Zlatan Ibradžić, 29-godišnjak koji živi u Engleskoj i radi u bolnici, prvi je državljanin Hrvatske koji je primio Pfizerovu vakcinu protiv koronavirusa.

 

Zlatan se vakcinisao u srijedu, a na svom je Facebooku je u subotu otkrio kako se osjeća.

 

''Dan treći otkako sam sam se cijepio. Još čekam prvu komandu od Billa Gatesa. Ništa zasad, tišina'', najprije se našalio.

 

Kaže da se osjeća dobro. ''Niti temperatura (moguća prvih par dana od primanja cjepiva, zbog imunološke reakcije, koja je očekivana i normalna). Tlak dobar, afebrilan, dobrog teka. Lipidogram, dobri i loši kolesterol, elektrolite nisam još mjerio, ta nisam sad baš toliko temeljit'', piše Zlatan.

 

Dodao je i da se imunitet razvija 10 dana nakon primanja prve doze cjepiva, a maksimum se postiže nakon druge doze, odnosno 28 dana nakon prve.

 

''Cjepiva su sigurna i temeljito ispitana (ta nije to mućkanje juhe gospon Frka). To be continued...'', napisao je.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!