VIDEO/ Šefica bh. diplomatije gostovala na Face TV

Turković o ukidanju entiteta: I Nijemci su bili pod pritiskom Hitlera, ali su izašli iz tog perioda

Front12.12.20, 12:33h

Turković o ukidanju entiteta: I Nijemci su bili pod pritiskom Hitlera, ali su izašli iz tog perioda
Rasprava u Kongresu je input za buduću vanjsku politiku Bidena, to su smjernice i značajno je. Ovisi od pritisaka hoće li biti prihvaćeno 100 posto, rekla je Turković

 

Ministarica vanjskih poslova BiH Bisera Turković gostovala je na Face TV.

 

- Zapamtite 8. decembar ove godine! Rasprava u US Kongresu ući će u historiju. To je početak preokreta! Rasprava u Kongresu je input za buduću vanjsku politiku Bidena, to su smjernice i značajno je - poručila je, između ostalog, Turković, dodavši da će taj dan biti sudbonosan za buduću politiku SAD-a prema BiH.

 

- To je početak preokreta! Rasprava u Kongresu je input za buduću vanjsku politiku Bidena, to su smjernice i značajno je. Ovisi od pritisaka hoće li biti prihvaćeno 100 posto. Madeleine Albright podržava prijedlog ukidanja kantona, entiteta i distrikta - rekla je Turković.

 

Hadžifejzović: Srbi su vezani za ime RS.

 

Turković: Pa, postojale su ulice, gradovi, države s drugim imenima pa se ljudi naviknu na nove nazive! Ova zemlja je postojala i bez entiteta!

 

Hadžifejzović: Kako će se to izvesti?

 

Turković: Voljom naroda, a i podrškom sa strane!

 

- Kad bi pravosuđe funkcionisalo onako kako treba i kada bi se svi oni koji su stekli enormno bogatstvo u ovih 25 godina stavili na ona mjesta gdje bi trebalo da se nalaze, zar mislite da bi stanovništvo bilo protiv toga da imaju bolji život? Oni jesu sada pod pritiskom, ali bili su i Nijemci pod pritiskom Hitlera, ali su ipak izašli iz tog perioda. Jednom kada se glavno lice, koje je odgovorno, naiđe na adekvatnu kaznu ili promijeni kurs svog ponašanja, mnoge stvari se postave u drugačiji kontekst - rekla je Turković.

 

Na pitanje Hadžifejzovića da li ona srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika poredi sa Adolfom Hitlerom, ona je to opovrgla.

 

- Ja nikoga ne poredim. Ja samo govorim o različitim situacijama - rekla je.

 

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 117

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još