VIDEO/ Nakon posjete Mostaru vidio kako stvari funkcionišu

Hadžikadić: Ispred džamija dijele promo materijal koalicije koju predvodi SDA; Nikšić: Bosanski Kolumbo otkrio Ameriku!

Front12.12.20, 10:44h

Hadžikadić: Ispred džamija dijele promo materijal koalicije koju predvodi SDA; Nikšić: Bosanski Kolumbo otkrio Ameriku!
Podsjeća me na mene prije petnaestak godina. Ima toliko toga da spozna. Ma kao prava mala Alisa u zemlji čudesa, napisao je Nikšić o Hadžikadiću

 

 

 

Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić objavio je na društvenim mrežama video iz Mostara u kojem govori o situaciji gdje ispred džamije vjernicima dijele promotivni materijal koalicije Sve za Mostar koju predvodi SDA.

 

- Došao sam u Brankovac, dio Mostara. U džamiji hutba. Spominju se izbori i govori se kako treba izaći na njih. Međutim napolju dijele magazin Stav. Efendija u džamiji dva puta napominje da se može besplatno uzeti magazin. Inače košta 3 KM, ali sada se dijeli besplatno. Stav promovira koaliciju Sve za Mostar koju vodi SDA. Unutra, svi članci promovišu kandidate te koalicije. Vjera i politika ne bi trebalo da su zajedno, nikada, u interesu građana, države i vjere - rekao je Hadžikadić.

 

 

Na ovo je komentar imao predsjednik Ekološkog slobodarskog pokreta (ESPo) Damir Nikšić:

 

- !!!!BREAKING NEWS!!!! HADŽIKADIĆ OTKRIO AMERIKU!!!


Ovaj k’o da se sad probudio iz hibernacije.


Gdje li je ovaj bosanski Kolumbo bio i šta je radio kada su “komunđare” upozoravale na ovo isto u toku predizborne kampanje prvih višestranačkih izbora prije trideset godina, gdje je proveo sve ove decenije do danas, pod kakvim staklenim zvonom - ne znam, ali mu iskreno zavidim. Podsjeća me na mene prije petnaestak godina.


Ima toliko toga da spozna. Ma kao prava mala Alisa u zemlji čudesa.


Rekoše mi “iz najviših krugova” da je tek prije par godina (kada se i sam kandidovao za člana predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda i dodatno potopio pokradenog Bećirovića) skont’o da postoje tri člana rotirajućeg predsjedništva i da je bio iskreno šokiran tim saznanjem.


Ali je zato vizionar, idealista koji je u svoj politički projekt uložio veliki kapital (što sopstveni - što šire familije) zahvaljujući kojem je ostvario solidne izborne rezultate što treba priznati i cijeniti. Rad na terenu, rad u bazi, rad s ljudima, kao i veliki novac koji je uložio u opštinske organizacije njegove privatno finansirane partije, kao i prilično skupa i vidljiva predizborna kampanja u rangu sa najvećim strankama, definitivno su se isplatili. Ni to se takođe ne može negirati.
Nadam se da su u Platformi zadovoljni izbornim rezultatima s obzirom na uloženo, jer se vidjelo da nisu štedili novac.


(Ja ne mogu suditi o tome pošto smo mi u ESPo raspolagali sa nekih šest-sedam hiljada maraka budžeta tako da s aspekta takve računice naš izborni rezultat u startu spada u naučnu fantastiku. Kakav god on bio, a sama činjenica da nam je kampanja bila uopšte zapažena je čudo koje prkosi svim zakonima kokuzluka.)


Zato ne bi valjalo da mu se desi ono što se mnogim entuzijastima iz dijaspore u BiH već desilo, a to je da ga okruže ljudi koji su svjesno ili podsvjesno lojalni njegovom novcu (kojeg očito ima u obilju sudeći po kampanji) i da, kada ga do kraja izmuzu, bude ona klasična: “nesta para - nesta i drugara.”


No o tom - potom. Interesuje me šta će biti sljedeće: “Hadžikadić patentirao toplu vodu?”

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 35

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još