Čeka se odluka Kantonalnog suda Sarajevo

Predložen pritvor za 11 osumnjičenih uhapšenih u akciji 'Profit'

Hronika11.12.20, 09:45h

Predložen pritvor za 11 osumnjičenih uhapšenih u akciji 'Profit'
U akciji kodnog naziva "Profit" koju su realizovali policijski službenici SIPA-e uhapšeno je 14 osoba, od kojih je 13 nakon kriminalističke obrade predato Tužilaštvu KS

 

Postupajući tuzitelji Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo predložili su Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora za 11 osumnjičenih osoba koje su lišene slobode u akciji "Profit".

 

Ročište je zakazano za danas u 14.30 sati u Kantonalnom sudu Sarajevo, kazala je glasnogovornica kantonalnog tužilaštva Azra Bavčić.

 

U akciji kodnog naziva "Profit" koju su realizovali policijski službenici SIPA-e uhapšeno je 14 osoba, od kojih je 13 nakon kriminalističke obrade predato Tužilaštvu KS.

 

Izvršeno je pretresanje osoba, stambenih i poslovnih objekata, te pokretnih stvari na na 35 lokacija u Sarajevu, Brezi i Travniku, koje koristi 16 fizičkih lica i devet pravnih lica.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!