Zastupnik SDA u Parlamentu FBiH

Rošić: Izvještaj Aljoše Čampare je neozbiljan, ima tri stranice... Ministar se bavi svime osim svojim poslom

Front09.12.20, 20:24h

Rošić: Izvještaj Aljoše Čampare je neozbiljan, ima tri stranice... Ministar se bavi svime osim svojim poslom
Spreman je da komentariše sve društvene pojave i fenomene, ali kada treba napisati izvještaj u vezi sa poslom za koji prima platu, onda vrlo pričljivi ministar zanijemi, rekao je Rošić

 

Zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Husein Rošić kazao je da izvještaj federalnog ministra unutrašnjih poslova Aljoše Čampare nije dobio povjerenje, jer se radi o neozbiljnom dokumentu.

 

-Ministar Čampara je podnio izvještaj koji ima tri stranice. U trenutku kada se Federacija suočava sa izuzetno ozbiljnim sigurnosnim problemima, ministar dakle dolazi pred predstavnike građana u Parlamentu sa tri stranice. To je prije svega odnos nepoštovanja prema građanima, javnosti i struci, navodi u svojoj izjavi zastupnik Rošić.

 

Kako ističe, razlog zbog kojeg je Čampara donio samo tri stranice jeste što se bavim svime, osim svojim poslom.

 

-Spreman je da komentariše sve društvene pojave i fenomene, ali kada treba napisati izvještaj u vezi sa poslom za koji prima platu, onda vrlo pričljivi ministar zanijemi. Ukoliko nije u stanju da radi posao ministra, bolje je da to otvoreno kaže. Činjenica je da je i prošlogodišnji Čamparin izvještaj oboren, i dok nije postao predstavnik opozicije u Vladi. Dakle, i kad je u SDA i kad je izvan nje, padaju mu izvještaji, što očigledno ukazuje na neki dublji problem, zaključuje u izjavi Husein Rošić.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 23

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još