Propalo uhljebljenje

Samra Ćosović-Hajdarević nije dobila posao u FIA-i, konkurs poništen

Front09.12.20, 09:01h

Samra Ćosović-Hajdarević nije dobila posao u FIA-i, konkurs poništen
Samra Ćosović-Hajdarević sada je ostala nezbrinuta, a mandat je kolega Zahiragić već zadužio

 

Nakon što je Samra Ćosović-Hajdarević prepustila svoj zastupnički mandat u Skupštini Kantona Sarajevo svom stranačkom kolegi Harisu Zahiragiću postalo je jasno da se stranka obavezala da će je za protuuslugu smjestiti na neku dobru poziciju, piše PRESS.

 

Prema saznanjima Raporta prvobitna zamisao je bila da se ista smjesti u Centralnu Banku, ali je takavim načinom uhljebljavanja u ovu instituciju, kategorički odbio biti dijelom guverner Centralne banke Senad Softić.

 

Potom je SDA poziciju za Ćosović-Hajdarević pronašla u FIA-i, Finansijsko-informatičkoj agenciji. Prema dogovoru pristupila je prije nekoliko dana Ćosović-Hajdarević i prijemnom testu, prvo pismenom, a potom i usmenom dijelu. Na usmenom dijelu našla se sa još jednim aplikantom, no po saznanjima PRESS-a niti jedan aplikant nije osvojio potrebnih 70% bodova na pismenom ispitu, što je bio preduslov za nastavak konkursne procedure.

 

S toga, donešena je odluka da se ovaj konkurs poništi.

 

Samra Ćosović-Hajdarević sada je ostala nezbrinuta, a mandat je kolega Zahiragić već zadužio. Da li je Samra bezopleto i lakovijerno pristala na dogovor ove vrste u kojem svi dobiju šta žele osim nje, pokazat će vrijeme.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 82

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još