Burno na sjednici

Čamparin izvještaj pao u Parlamentu FBiH: Adžem mu poručio da prestane izigravati reality zvijezdu

Front08.12.20, 11:44h

Čamparin izvještaj pao u Parlamentu FBiH: Adžem mu poručio da prestane izigravati reality zvijezdu
Čampara je Adžemu odgovorio kako će i dalje imati medijske nastupe

 

Burne reakcije pojedinih zastupnika Zastupničkog doma Parlamenta FBiH čija je online sjednica u toku, izazvali su Izvještaj o radu Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova za prvih šest mjeseci 2020. godine, kao i Informacija o stanju kriminaliteta koje je iznio zastupnicima Aljoša Čampara, federalni ministar unutrašnjih poslova, prenosi Faktor.

 

Između ostalog, Čampara je sumirao da je evidentno povećanje krivičnih djela u FBiH, ali da se smanjuje broj saobraćajnih nesreća, pogotovo sa smrtnim ishodima. Izvještaj je pao po završetku rasprave.

 

Dok su se jedni zastupnici pitali da li je ispravna metodologija po kojoj je urađen izvještaj, drugi su imali zamjerku o skraćenosti izvještaja.

 

- Ovu raspravu vidim kao sekvencu u kojoj s početka rata reportret pita vojnika šta radi, a na šta on odgovara:" Oni nas napadaju, a mi se branimo". Što se mene tiče, izvještaj ministra može biti na 300 stranica. Pokazatelji su da je manje automobilskih nesreća, a to nije zbog boljih puteva, već nedostatka novca građana da više koriste vozila. Od 550.000 automobila, koliko ih ima u FBiH, 400.000 je staro oko 15 godina - kazao je zastupnik Dževad Adžem (DF) i dodao:

 

- Stanje sigurnosti u FBiH je kritično. Ljudi su prestravljeni, građani se pljačkaju, opšta je otimačina i nesigurnost. Uvaženi ministar ima multifunkcionalno političko djelovanje. Više je on tv reality zvijezda nego što je ministar koji se bavi sigurnosti i opštim stanjem kada je riječ o FBiH. Ne možete otvoriti medije, da uvaženi ministar svoju dojučerašnju stranku spominje, izbacuje prljavi veš. Pa pitam ministra šta je radio sve ove godine, gdje su tužbe protv kolega o kojima govorite. Stanje sigurnosti, haotično ministre. I prestanite se baviti tv debatama ko će i gdje stvoriti većinu, nego se bavite jednim od poslova za koje ste plaćeni. Između ostalog da volite ovu zemlju, sigurno ne bi sjedili na dvije stolice, a ni u jednoj od njih niste opravdali, tvrdim, povjerenje građana.

 

Čampara je Adžemu odgovorio kako će i dalje imati medijske nastupe.

 

- Adžem je imao vrlo čudan nastup, ja nisam samo ministar unutrašnjih poslova, obnašao sam i više stranačkih funkcija. Ne znam gdje je vidio da sam iznosio prljavi veš. Frapiran sam njegovim izjavama, jedino ako on brani SDA, ali vidjet ćemo. Onakve kvalifikacije zbog medijskih nastupa, pa reći ću mu da ću i dalje nastupati - odgovorio je Čampara.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 82

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još