Video/ Napisao je pjevačev veliki hit

Džejev brat je bio najpoznatiji dorćolski don: Jedini je on pljunuo Arkanovu sliku, zazidali su ga u temelj zgrade

Showbizz06.12.20, 16:36h

Džejev brat je bio najpoznatiji dorćolski don: Jedini je on pljunuo Arkanovu sliku, zazidali su ga u temelj zgrade
Jedina poznata tuča koju je Arkan imao u životu navodno je bila upravo sa Džambom koji je tada pobijedio u duelu, ostavivši Arkanu ožiljak na licu

 

Džej Ramadanovski je bio jedan od najpoznatijih folk pjevača na našim prostorima, piše Espreso.rs.

 

Ima mnoštvo pjesama u svom opusu, a većina su veliki hitovi i dan danas, i vjerovatno nikada neće prestati da se pjevaju.

 

Jedna od njih je i čuvena balada "Uspeo sam u životu". Međutim, osim što je vrlo emotivna, ova pjesma iza sebe krije i jednu nevjerovatnu priču o njenom autoru. Numeru "Uspeo sam u životu" napisao je Džejev brat od tetke Iso Lero Džamba, koji je bio najpoznatiji dorćolski don.

 

Džamba je nestao je prije 28 godina. Posljednji put viđen je u ranim jutarnjim časovima ispred kockarnice "London" na uglu Kneza Miloša i Kralja Milana, poslije tuče na šestom spratu Beograđanke.

 

Njegovo tijelo nikada nije nađeno, ali smatra se mrtvim.

 

Kobnog jutra 23. septembra 1992. godine Iso je pripit došao u kockarnicu na šestom spratu "Beograđanke" koju je tada obezbjeđivala agencija "Delije", a čiji je vlasnik bio Arkan. Već na izlazu iz lifta Džamba se, navodno, sukobio sa žestokim vratarima. Nije htio da plati ulaznicu, a poslije kraće prepirke pljunuo je Arkanovu sliku.

 

Kao po komandi, momci iz obezbjeđenja pretukli su Isu. Snežana Lero, Isina supruga, tužila je kasnije sudu četvoricu Arkanovih ljudi koji su, tvrdi ona, pretukli i u nepoznatom pravcu odvezli njenog Džambu.

 

Još uvijek se na ulici prepričava da je gomila Arkanovih Delija/Tigrova pretukla do smrti Džambu rukama, nogama i kundacima pušaka, strpali ga u gepek i odvezli u Erdut gdje su ga uzidali u temelje Pejine benzinske pumpe.

 

Istorija sukoba između Džambe i Arkana potiče, kako su naveli oni upućeni u okršaje devedesetih, iz Kazneno-popravnog doma za maloljetnike u Valjevu.

 

Jedina poznata tuča koju je Arkan imao u životu navodno je bila upravo sa Džambom koji je tada pobijedio u duelu, ostavivši Arkanu ožiljak na licu.

 

Priča se da mu Arkan kasnije to nije zaboravio.

 

Džej  je Džambi bio brat od tetke. Kako se priča, Džamba je Džejev veliki hit "Uspeo sam u životu" napisao dok je bio u zatvoru.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još