Bivši/budući premijer KS

Forto potvrdio: Poznata tri potencijalna imena za sastav Vlade

Front06.12.20, 15:46h

Forto potvrdio: Poznata tri potencijalna imena za sastav Vlade
Najveća razlika u radu je situacija u kojoj smo se svi zadesili, a to su posljedice pandemije

 

Edin Forto je mandatar za saziv nove Vlade u KS. Za N1 je govorio o potencijalnim imenima u novoj Vladi, te planovima u radu.

 

"Nova imena za sastav nove Vlade KS; ime za koje znam je Lejla Brčić, ministrica pravde. Ministar saobraćaja Adnan Šteta i ministar unutrašnjih poslova Admir Katica. Razgovori sa članovima Vlade tek počinju i ovo je samo preliminarno. Tek ćemo utvrditi. Sve što se dogovore stranke mi je uredu, ako je stručnost osnovni kriterij", kazao je Forto. 

 

"Najveća razlika u radu je situacija u kojoj smo se svi zadesili, a to su posljedice pandemije. Meni trenutno najviše smeta javna usluga u primarnom nivou zdravstvene usluge".

 

Istakao je stvari koje su mogu odmah popraviti.

 

"Mislimo da Dom zdravlja ne radi dobro svoj posao i trebamo tu popraviti stanje kako ne bi bili u situaciji da neko čeka sedam sati na pregled. Postoje neki projekti koje su oni započeli i koje ćemo mi nastaviti, to su najčešći projekti infrastrukture".

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još