Predsjednik SBB-a odgovara na prozivke

Radončić Izetbegoviću: Stojiš iza Sebije, Osmice, Fadila i begovskog upravljanja, a tvrdiš da sam ja u rušilačkoj fazi?

Front05.12.20, 19:51h

Radončić Izetbegoviću: Stojiš iza Sebije, Osmice, Fadila i begovskog upravljanja, a tvrdiš da sam ja u rušilačkoj fazi?
Sigurno sam u “rušilačkoj fazi” zato što su i naši poslanici u Skupštini TK potpisali zahtjev za smjenu tamošnje Vlade, a slično će se dogoditi i u ZDK-u, piše Radončić

 


Radončić poručio Izetbegoviću da stoji iza Sebije, Osmice, Novalića i porodično-begovskog upravljanja društvom, a njega optužuje da je u "rušiteljskojj fazi"

 

Povodom intervjua koji je predsjednik SDA, Bakir Izetbegović, dao sarajevskom Oslobođenju, na svom Facebook profilu reagirao je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić. Njegov komentar prenosimo u cjelosti:

 

- U intervjuu “Oslobođenju” Bakir Izetbegović, shodno izraubovanoj matrici, dodatni problem za svoju sadašnju situaciji vidi u Fahrudinu Radončiću, koji se “opet nalazi u rušiteljskoj fazi”.

 

Ako je rušiteljska faza da sam ilegalne i neidentificirane migrante tretirao kao prvorazredno sigurnosno pitanje po BiH i Bošnjake, a ne “seksi temom i turističkom šansom”, onda jesam u rušilačkoj fazi.

 

Isto se odnosi i na kritiku lopovluka usred pandemije, aferu “Respiratori” ili poznatoj kritiku premijera Fadila Novalića da je FBiH u cijeloj Evropi sistemski najlošije odgovorila na ublažavanju ekonomskih šteta zbog pandemije.

 

Dodatno, to što sam politički spriječio da gospođa Izetbegović stavi katanac na Opću bolnicu “Prim. dr Abdulah Nakaš” te da je ta bolnica, suprotno njenoj želji, uspješno otvorila svoja vrata pacijentima i postala Covid bolnica je, također, vjerovatno moja vrlo “rušilačka faza”.

 

Jer, na ovaj način je prvoj dami oduzeta samoumišljena uloga vlasnice života i smrti u Kantonu Sarajevo.

 

Nisam podržao ni smjenu glavne urednice TVSA Duške Jurišić, jer je bilo previše jasno da se ona ruši sa stranačko-nacionalističkih pozicija.

 

Isto se odnosi i na javne kritike na račun Osmana Mehmedagića Osmice, čija zloupotreba državne sigurnosne agencije, poprima neviđene destruktivne razmjere i sada je, uostalom, dio i redovnog sudskog procesa.

 

Slično je i sa mojim višegodišnjim opaskama da se državom anahrono upravlja porodično-begovskim, a ne demokratskim načinom vladanja.

 

Sigurno sam u “rušilačkoj fazi” zato što su i naši poslanici u Skupštini TK potpisali zahtjev za smjenu tamošnje Vlade, a slično će se dogoditi i u ZDK-u.

 

To znači da će Izetbegović u kratkom vremenu ostati bez tri najvažnije kantonalne vlade i svojih premijera.

 

Uz poznate aktuelne “pobunjeničke” probleme unutar SDA i moje odbijanje da se, na bazi tuđih smutnji, do kraja naših života tučem sa Izetbegovićevim oponentima u liku Aljoše Čampare ili Denisa Zvizdića, Bakirovo stalno protjerivanje i sataniziranje neustomišljenika iz SDA, opće stanje u društvu za što je najodgovorniji upravo on, nedržavnički pokušaj da se svaka koaliciona pomoć (neovisno da li su u pitanju bili SDP, SBiH ili SBB, BPS...) uporno izigra i zloupotrijebi za uništavanje tih stranaka, nedopustiva samoizoliranost bošnjačke politike itd., jasno pokazuje ko je i koliko decenija u rušilačkoj fazi.

 

I ovih dana se doista otkriva pravo lice onih koji su na kraju uvijek pljunuli u ispruženu ruku svih onih - iz SDA ili drugih stranaka - koji žele da grade bolju i uspješniju BiH po mjeri svih njenih građana - napisao je Radončić na Facebooku.

 

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 99

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još