Nakon smrti uglednog hirurga

Prijatelji u nevjerici: Posljednji pozdrav dragom drugu, dobrom čovjeku, vječitom putniku, antifašisti dr. Abudu Sariću

Hronika05.12.20, 10:54h

Prijatelji u nevjerici: Posljednji pozdrav dragom drugu, dobrom čovjeku, vječitom putniku, antifašisti dr. Abudu Sariću
Saučestvujem u bolu sa tvojom porodicom i prijateljima, a Tebi neka je vječna slava i hvala za sve što si radio, napisao je Skenderagić

 

Doktor Abud Sarić, nažalost, još jedna je žrtva koronavirusa. Bh. zajednica žali za ovim izvrsnim stručnjakom.  Nijaz Skenderagić, nekadašnji političar, danas poslovni čovjek i potpredsjednik Saveza antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata BiH (SABNOR), oprostio se od svog prijatelja na  Facebook profilu.
 

-Posljednji pozdrav dragom drugu, dobrom čovjeku, vječitom putniku, antifašisti dr. Abudu Sariću. Kada sam prije 20-tak dana u Covid ambulanti “tvoje” bolnice vidio ispisanu uputnicu na tvoje ime, mislio sam da je neka greška. Cijelu noć sam se nekako uznemireno osjećao. Ujutro ti pošaljem SMS da pitam šta radiš i kako si, a ti mi šalješ sliku da si na kisiku. Vjerovao sam i nadao se, kao i svi tvoji prijatelji i porodica, da ćeš se brzo oporaviti. Vjerovao sam i nadao se. Nažalost, jutros je došla ta bolna vijest da si nas napustio. Saučestvujem u bolu sa tvojom porodicom i prijateljima, a Tebi neka je vječna slava i hvala za sve što si radio – napisao je Skenderagić.

 

 

I Sarićev kolega dr. Dragan Stevanović oglasio se na Facebooku.

 

stevanovic-status-o-saricu

 

Dario Delibašić prisjetio se posljednjeg druženja sa dr. Sarićem.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook