KO DOLAZI NA ČELO VLADE KS

Edin Forto jedan kandidat, iz NiP-a stiže drugi: Konaković odgovarao na pitanje koga sprema za premijera Kantona Sarajevo?

Front04.12.20, 19:45h

Edin Forto jedan kandidat, iz NiP-a stiže drugi: Konaković odgovarao na pitanje koga sprema za premijera Kantona Sarajevo?
Tokom sutrašnjeg dana trebalo bi biti poznato i ko će biti predsjedavajući Skupštine KS

 

 

Ime mandatara za sastav nove Vlade KS i budućeg premijera trebalo bi biti poznato tokom sutrašnjeg dana, a najkasnije u nedjelju, kazao je Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde za Dnevnik TVSA. 


On je također potvrdio da će stranački organi Četvorke tokom sutrašnjeg dana potvrditi opredjeljenje za jednog od dva kandidata koji su u najužem izboru za tu funkciju. Jedan od njih je Edin Forto, bivši premijer Kantona Sarajevo. 


Na pitanje da li je Adnan Delić drugi kandidat s obzirom da je poznato da je NIP predložio svog kandidata, Konaković nije želio ni potvrditi ni demantirati navodeći da nije korektno licitirati imenima u ovom trenutku. 


Također, tokom sutrašnjeg dana trebalo bi biti poznato ko će biti predsjedavajući Skupštine KS, a za tu poziciju su tri kandidata Elvedin Okerić (NIP), Danijela Kristić (NIP) i Vibor Handžić (Naša stranka). Poznato je da premijer i predsjedavajući Skupštine KS ne mogu biti iz istog konstitutivnog naroda. 


Novi predsjedavajući trebao bi biti imenovan sljedeće sedmice, dok bi nova Vlada KS trebala biti imenovana u posljednjoj sedmici decembra. 

 

(Nap.ba/DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 48

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još