Zloupotreba položaja, nesavjestan rad u službi...

Udruženje 'Za Doljanku' podnijelo krivičnu prijavu protiv ministra Donka Jovića: Krajnja destinacija je sud u Strasbourgu!

Hronika03.12.20, 12:56h

Udruženje 'Za Doljanku' podnijelo krivičnu prijavu protiv ministra Donka Jovića: Krajnja destinacija je sud u Strasbourgu!
Pozivamo nadležno Županijsko tužiteljstvo i sud da rade na rasvjetljivanju pravnih nezakonitosti koje su obuhvaćene kaznenim prijavama i tužbama protiv nadležnih u postupcima izdavanja dozvola za izgradnju MHE na rijeci Doljanci, stoji u priopćenju

 

Udruženje građana "Za Doljanku" iz Jablanice Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) predalo je kaznenu prijavu protiv ministra vodoprivrede, šumarstva i poljoprivrede HNŽ-a Donka Jovića zbog "sumnje na počinjenje kaznenih djela zloupotrebe položaja i ovlaštenja".

 

"Kao što je i ranije najavljivano, Udruženje će u narednom periodu podnijeti kaznene prijave protiv svih odgovornih osoba povodom sumnji na korupciju i zloupotrebu položaja zbog potreba projekta mini-hidroelektrane Zlate na rijeci Doljanci. Kaznena prijava protiv ministra Jovića podnesena je zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, nesavjestan rad u službi te drugih kaznenih djela propisanih KZBiH, jer osumnjičeni nije postupio po nalogu prema pravu nadzora Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, nije otklonio zakonske nepravilnosti u prethodno izdanim vodnim aktima, nego je prešutno izdao i vodnu dozvolu", priopćeno je iz Udruženja "Za Doljanku".

 

Podsjećaju kako su pred Županijskim sudom u Mostaru podnijeli tužbe za pokretanje upravnih sporova protiv Ministarstva vodoprivrede, šumarstva i poljoprivrede HNŽ-a i FERK-a zbog poništenja izdanih upravnih akata, kao i kaznene prijave protiv bivšeg načelnika općine Jablanica Salema Dedića, saziva općinskog vijeća za period 2012.-2016., 2016.-2020. te savjeta mjesne zajednice Jablanica II, period 2012.-2016. zajedno s predsjednikom mjesne zajednice Samirom Sarajlićem.

 

"Pozivamo nadležno Županijsko tužiteljstvo i sud da rade na rasvjetljivanju pravnih nezakonitosti koje su obuhvaćene kaznenim prijavama i tužbama protiv nadležnih u postupcima izdavanja dozvola za izgradnju MHE na rijeci Doljanci. Krajnja destinacija je sud u Strasbourgu", stoji u priopćenju.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!