VIDEO/ NOVA VLAST, NOVA NAFAKA

Svi su mislili da će tražiti 'okoliš i uređenje', ali...: Hoće li Damir Nikšić biti novi ministar kulture KS?!

Mediji03.12.20, 10:34h

Svi su mislili da će tražiti 'okoliš i uređenje', ali...: Hoće li Damir Nikšić biti novi ministar kulture KS?!
- Općina Centar je nekome važna iz materijalnih, nekome iz povijesnih razloga - rekao je Nikšić i spomenuo da je tražio da se Skenderija proglasi povijesnim naslijeđem

 

 

- Četvorka, plus dvoje-troje nas - rekao je u početku emisije BHT1 "Uživo" komentirajući svoje djelovanje u skupštini Kantona Sarajevo u kontekstu nove većine.


Po njegovim riječima, Kanton je “bez ministra zdravstva” prošao koronu.


- Mene nazivaju dezerterem, ne znam kako će njega nazvati, čovjek je bio na funkciji, sad smo ga razriješili, primao je plaću cijelo vrijeme - rekao je Nikšić.


Govoreći o novoj većini, rekao je kako “valja izvući sve ono što smo obećali 2018. godine”.


Otkrio je i da je tražio ministarstvo kulture, iako su svi očekivali da će tražiti okoliš i uređenje.


- Fokusirani smo na zelene politike, zelene zakone, ovu drugu zelenu nijansu (smijeh), ali je bitno i ministarstvo kulture i fiskulture - rekao je Nikšić dodavši da je jedna članica kluba “prešla u NiP” pa su tu “izgubili balans”.


Po njegovim riječima, postoje “bitni” i “manje bitni resursi”.


- Naročito sam se fokusirao na odbor za kulturno nasljeđe koje je godinama bez upravnog i nadzornog odbora… Nestale su neke zgrade u centru, nestale su u razdoblju dok taj zavod nije funkcionirao. Načelnici, posebno načelnik Općine Centar su to iskoristili. Centar je povijesni i kulturni centar, ne samo centar - rekao je Nikšić.


- Općina Centar je nekome važna iz materijalnih, nekome iz povijesnih razloga - rekao je Nikšić i spomenuo da je tražio da se Skenderija proglasi povijesnim naslijeđem.


Kompletan razgovor pogledajte u videu...

 


(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 39

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još