Beogradski mediji pišu

Pfizer i BioNTech predaju Srbiji dokumentaciju za registraciju vakcine

Biznis Klub02.12.20, 17:19h

Pfizer i BioNTech predaju Srbiji dokumentaciju za registraciju vakcine
Državni vrh Srbije najavio je ranije da će do kraja godine nabaviti milion doza vakcina, ne navodeći ko bi mogli biti dobavljači

 

Farmaceutske kompanije Pfizer i BioNTech predat će u srijedu srbijanskoj Agenciji za lijekove i medicinska sredstva (ALIMS) neophodnu dokumentaciju za registriranje njihove vakcine protiv koronavirusa i u Srbiji, objavio je beogradski provladin tabloid Kurir.

 

List tvrdi, pozivajući se na neimenovane izvore, da je taj dogovor postignut u utorak na sastanku predstavnika Pfizera i BioNTecha s premijerkom Anom Brnabić i ministrom zdravstva Zlatiborom Lončarom.

 

Premijerka Brnabić u utorak je u medijima najavila sastanak s predstavnicima farmaceutskih kompanija, ali se srbijanske vlasti još nisu očitovale o rezultatima tih pregovora.

 

Državni vrh Srbije najavio je ranije da će do kraja godine nabaviti milion doza vakcina, ne navodeći ko bi mogli biti dobavljači.

 

Velika Britanija je je ranije danas postala prva država na svijetu koja je odobrila upotrebu vakcine protiv koronavirusa Pfizer i BioNTecha, postavši prije SAD-a i EU-a prva zapadna zemlja koja je dala zeleno svjetlo vakcini koju bi iduće sedmice trebale dobiti najranjivije skupine stanovništva, prenijela je Hina.

 

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još