DOK TRAJE NAPETOST U SDA

Bičakčić upozorava: Nismo Amerika da nam prođu Bill i Hillary, bliži nam je koncept Slobo i Mira! Znate kako je završio!

Front02.12.20, 15:13h

Bičakčić upozorava: Nismo Amerika da nam prođu Bill i Hillary,  bliži nam je koncept Slobo i Mira! Znate kako je završio!
- Apsolutno je bio vrijedan i značajan potez da Sebija Izetbegović preda svoj zasluženo osvojeni poslanički mandat u federalnom parlamentu i posveti se profesnionalnom angažmanu na početku pandemije - smatra Bičakčić

 

 

Nakon što je nedavno dao intervju za Federalni radio, koji je burno odjeknuo u javnosti, i u njemu podijelio nekoliko "muških savjeta" za lidera SDA Bakira Izetbegovića povodom loših rezultata na Lokalnim izborima u BiH, Edhem Bičakčić, jedan od osnivača SDA, ex premijer FBiH i ex direktor EP BiH, bivši potpredsjednik SDA i bliski saradnik Alije Izetbegovića, istim povodom razgovarao je za agenciju Atrakcija.


Između ostalog govorio je i o turbulencijama koje su unutar stranke nastale zbog "koncepta Bakir i Sebija Izetbegović", a koji je izazvao i izaziva i dalje sve žešće reakcioje pojedinih članova stranke, bivših i sadašnjih.


- Apsolutno je bio vrijedan i značajan potez da Sebija Izetbegović preda svoj zasluženo osvojeni poslanički mandat u federalnom parlamentu i posveti se profesnionalnom angažmanu na početku pandemije. Slažem se sa Vašom opaskom, a to pokazuje da „Public relation“ SDA ne zna ni ovo na pravi način predstaviti. Mi nismo Amerika da nam prođe Bill i Hillary, a koliko vidim nije to baš bilo uspješno ni u Americi. Bliži nam je koncept Slobo i Mira pa vidite kako je završio - kaže Bičakčić.


Na novinarsku konstataciju da SDA ima "taj smrtni zagrljaj za one koje odabere kao koalicione partnere", aludirajući na grčevite napore Izetbegovića oko koalcionih partnera poslije izbora 2018. godine, Bičakćić smatra:
 

- Poslije izbora 2018. godine prioritet je trebao biti državni i federalni nivo, a poslije ovih izbora se pokazuje da nije trebalo rušiti vladu Šestorke i gubiti energiju i resurse za nešto što teško može funkcionisati.


Upitan je i da pojasni svoju prethodnu izjavu da je Platforma za progres neko koga SDA treba uzeti u obzir kada je u pitanju politička saradnja u budućnosti...


- Ja nisam davao nikakve savjete prof. Hadžikadiću, već SDA-u da mora pratiti procese koji se odvijaju sa Platformom za progres i tražiti načine i oblike moguće saradnje - kaže Bičakčić.


Kompletan intervju čitajte ovdje

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 74

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još