Insistira na odgovornosti

Magazinović podnio ostavku na mjesto predsjednika Glavnog odbora SDP-a: Osjećam ogromnu bol zbog Srebrenice

Front02.12.20, 12:38h

Magazinović podnio ostavku na mjesto predsjednika Glavnog odbora SDP-a: Osjećam ogromnu bol zbog Srebrenice
Trebamo prestati okretati glavu od problema. Kada se dese krupne greške, nije baš da se možemo ponašati kao da je sve u redu

 

Predsjednik Glavnog odbora Sociojaldemokratske partije BiH Saša Magazinović podnio je ostavku na tu funkciju, dan nakon što je SIPA uhapsila tri osobe, uključujući Begu Bektića, sada već bivšeg predsjednika organizacije SDP-a Srebrenica, zbog izbornih malverzacija.

 

Kako je Magazinović objavio na društvenim mrežama, nastavit će davati svoj doprinos SDP-u jednakim intenzitetom kao i do sada.

 

- Ova odluka ima veze samo sa mnom i nije dio ničega što bi mogli drugačije interpretirati. Nikada me moje ime nije sprječavalo da kao i svaki drugi čovjek zdravog srca i uma, osjećam ogromnu bol zbog Srebrenice. Isto tako me nikada pripadnost nekoj grupi nije sprječavala da razlučim dobro od lošega, pa i onda kad je loše tu, među nama. Ovaj put loše je među nama. Greške su velike, a borba za njihovo ispravljanje mora biti daleko veća - napisao je.

 

Kako je istaknuo, njegova odgovornost je moralna.

 

- Bez ikakve namjere, bez ikakve želje - u trenucima kada čovjek vodi svoje borbe i proživljava vlastite gubitke, dogodi se da ostavi otvoren prostor koji je do tada štitio. Moramo se učiti odgovornosti. Moramo konzumirati evropsku demokratsku kulturu. Ne smijemo se praviti da nas se ne tiče. Trebamo prestati okretati glavu od problema. Kada se dese krupne greške, nije baš da se možemo ponašati kao da je sve u redu. Zbog toga podnosim ostavku na funkciju predsjednika Glavnog odbora SDP BiH. To je jedini smislen i odgovoran potez koji mogu učiniti u ovom trenutku, budući da cijelu svoju političku karijeru insistiram na odgovornosti, kako onih koji griješe i čine loše, tako i onih koji nečinjenjem sudjeluju u tome. Pa makar ta odgovornost bila moralna - napisao je, između ostalog, Magazinović.

 

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 32

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još