Nakon natpisa da je potvrdio autentičnost snimka

Milan Tegeltija demantuje: 'Rekao sam da je audio sadržaj nezakonit, nevjerodostojan i iskonstruisan'

Front30.11.20, 19:04h

Milan Tegeltija demantuje: 'Rekao sam da je audio sadržaj nezakonit, nevjerodostojan i iskonstruisan'
I u emisiji Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifajzovićem, emitiranoj na Face TV 27.11.2020. godine, rekao sam suštinski identično kao u prvoj izjavi za N1, smatra Tegeltija

 

Povodom napisa u medijima u kojima se navodi da je predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) potvrdio autentičnost snimka objavljenog na portalu Istraga.ba 26.11.2020. godine, predsjednik VSTV-a BiH Milan Tegeltija demantuje navode iz medija i izjavljuje sljedeće:  

 

- Netačno je da sam bilo kada potvrdio autentičnost audio sadržaja objavljenog na portalu Istraga.ba. Naime, u mojoj izjavi za N1 TV rekao sam sljedeće:

 

„Ne pada mi na pamet da komentarišem te vrlo smiješne pokušaje manipulacije i diskreditacije Avde Avdića putem konstrukcija izvučenih iz konteksta na osnovu, usput budi rečeno, nekih nezakonitih i samim tim, nevjerodostojnih i iskonstruisanih sadržaja.“

 

Očito je iz ove izjave za N1 TV da sam rekao da je audio sadržaj nezakonit, nevjerodostojan i iskonstruisan.

 

I u emisiji Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifajzovićem, emitiranoj na Face TV 27.11.2020. godine, rekao sam suštinski identično kao u prvoj izjavi za N1 TV da ja jesam razgovarao, čak više puta, sa gospođom Milijanom Buha o njenom sukobu interesa u slučaju konkurisanja njene sestre na poziciju nosioca pravosudne funkcije, ali da to nije taj razgovor, koji je objavljen na portalu Istraga.ba, nego da se u tom audio sadržaju radi o nezakonitoj montaži koju ne želim da komentarišem, jer kao takva nije podobna za bilo kakvo komentarisanje upravo zato što je montaža, a to je identično onome što sam rekao u izjavi za N1 TV - piše u demantiju Milana Tegeltije.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još