Protest ispred VSTV-a

Memić: Tegeltija je korumpiran i bit će smijenjen! Milane, bacaš narodu ublehe!

Hronika30.11.20, 13:17h

Memić: Tegeltija je korumpiran i bit će smijenjen! Milane, bacaš narodu ublehe!
Tri godine mi, a pet Muriz muku mučimo da pokažemo, da dokažemo, a onda nas ganjaju i optužuju što smo donijeli dokaze umjesto da ganjaju lopove koji su zaštićeni od VSTV-a, policije i Tužilaštva

 

Muriz Memić i Janko Testen ispred udruženja "Dženan Memić" i "Put Pravde" predali su danas zahtjev za smjenu predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije i svih članova VSTV-a, prenosi Patria

 

Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića čija smrt nije rasvijetljena ni petu godinu, kazao je da su razlozi za zahtjev za ostavkom poznati svim građanima.

 

"To je kriminal u pravosuđu. Predsjednik VSTv nije prvi put da se ponaša kriminalno, naša dužnost je da ih spriječimo u tome. Moj osnovni zahtjev je ostavka Tegeltije i kompletnog VSTV-a. Sad se obraćam Milanu: Milane ti kad pričaš tebe je jako teško razumjeti, bacaš narodu ublehe. Primio si mene i mog advokata Ifeta Ferageta dva sata ti je moj advokat pričao činjenice, ekspresno si imenovao Dalidu Burzić za sudiju Suda BiH i riješio disciplinski postupak. Kancelarija Ureda disciplinskog tužioca je smiješna postavlja ih Milan Tegeltija. Milan Tegeltija je dobro korumpiran čovjek za svo stanje u pravosuđu ja njega krivim, a ostali članovi što ga podržavaju. Davno su trebali riješiti ubistvo Dženana, Davida, neliječenje Nadin Smajlović. Milorad Dodik odmah skočio da štiti ide na nacionalizam  nije ovo nacionalizam Milorade evo ovdje ljudi iz Banja Luke. Nije on ugrožen brani, Davor je ugrožen Davor je morao pobjeći zbog stanja u pravosuđu. Milan Tegeltija će biti smijenjen", kazao je Memić. 

 

Janko Testen iz udruženja Put pravde Banja Luka kazao je da su nastali od neformalne grupe Pravda za Davida.

 

"Tri godine mi, a pet Muriz muku mučimo da pokažemo, da dokažemo, a onda nas ganjaju i optužuju što smo donijeli dokaze umjesto da ganjaju lopove koji su zaštićeni od VSTV-a, policije i Tužilaštva. To je velika sramota za našu zemlju. Pola Banja Luke i pola Sarajeva zna ko je ubio Davida i Dženana. Nije naš posao da pred kamerama govorimo ko je koga ubio", kazao je Testen pozivajući članove VSTV-a da daju ostavke. 

 

Memić je kazao čim se ukaže prilika bit će organizirani veliki protesti.

 

Pred zgradu pravosudnih institucija danas je došla i Amina Smajlović, majka maloljetne djevojčice Nadin Smajlović kojoj je nakon godinu dana od krivične prijave Tužilaštvo KS odgovorilo da nema elemenata krivičnog djela. 

 

"Pred auditorijumom je javno odbijeno dijete, djetetu kojem nije bila pružena zdravstvena zaštita i koja je trebala da ima neodgodivu pomoć oni su to odbili. Kad smo predali tužbu Tužilaštvo je nakon godinu dana kazalo da nema krivičnog djela. I onda je to čisti primjer ko nam vodi sudstvo i kakvi su tužitelji koji rade sposebno slučaj maloljetnog djeteta. Tužiteljica Sanela Škaljić pod pokroviteljstvom Sabine Sarajlija je donijela odluku da nema krivičnog djela. VSTV je dirigent orkestra ovog kojeg imamo i na Kantonu i u FBiH", kazala je Smajlović. 

 

(DEPO PORTAL/dg)Komentari - Ukupno 27

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još