Zvizdić nije 'oćutao' Sebiji

Sa čuđenjem pročitah njene neistine... Svi znamo da je Novalića ugrozila NN ženska osoba koja je naredila kupovinu respiratora!

Front29.11.20, 13:29h

Sa čuđenjem pročitah njene neistine... Svi znamo da je Novalića ugrozila NN ženska osoba koja je naredila kupovinu respiratora!
Lijepe laži i poltronstvo neće pomoći da se stanje popravi i bez suočavanja sa teškom i bolnom istinom o brutalnom porazu neće biti oporavka SDA u KS - poručuje Denis Zvizdić između ostalog u odgovoru Sebiji Izetbegović

 

 

Potpredsjednik SDA Denis Zvizdić nije mogao ostati nijem da na navode koje je jučer u medijima iznijela direktorica KCUS-a, potpredsjednica Kantonalnog odbora SDA i potpredsjednica Kadrovske komisije SDA KS te supruga predsjednika ove stranke Sebija Izetbegović.


Opširan odgovor uputio je preko svog zvaničnog Twitter profila, koji prenosimo u cijelosti:


„Sa čuđenjem sam pročitao neistinitu izjavu koju je dala S. Izetbegović, da je SDA na lokalnim izborima 2020. u Kantonu Sarajevo ostvarila bolji rezultat nego 2012. kada sam ja bio predsjednik KO SDA Sarajevo.


Rezultati postignuti na ovim izborima su nešto bolji od rezultata koji su „postignuti 2012., kada je Zvizdić bio predsjednik KO Sarajevo, pa nije nudio ostavku, niti mu je neko naređivao da je podnese’, kaže S.I., koja je očito preuzela funkciju CEO u SDA BiH.


Riječ je naravno o neistini koju zbog članova i birača imam potrebu demantovati sa istinitim i relevantnim činjenicama. Pa da krenemo redom.


Demant br. 1. Izrečene neistine da su rezultati 2020. nešto bolji nego 2012.:


SDA je 2012. u Kantonu Sarajevo, kada sam ja bio predsjednik KO SDA, osvojila najviše glasova od svih partija, nešto više od 51.000, pri čemu je popravljen rezultat za novih 15.000 glasova u odnosu na prethodne izbore, dok je SDA u KS 2020., kada u njenom najužem rukovodstvu sjedi S.I., osvojila oko 45.000 glasova, dakle, manje nego 2012., pri čemu je SDA izgubila više od 15.000 glasova u odnosu na prethodne izbore.


Demant br. 2. izrečene neistine da su rezultati 2020. nešto bolji nego 2012.:


SDA je 2012., kada sam ja bio predsjedndik KO SDA, osvojila mjesto načelnika Novog Grada kao najmnogoljudnije općine u FBiH i sačuvala načelnička mjesta u Novom Sarajevu, Ilidži, Vogošći, Ilijašu i Hadžićima, dok je KO SDA na izborima 2020. izgubila načelnike Centra, Novog Sarajeva, Ilijaša i vjerovatno Ilijaša, što je najgori poraz od postojanja SDA u KS.


Svako razuman vidi drastičnu razliku između kvaliteta rada i uspješnih rezultata 2012. i poraznih rezultata i vrlo lošeg rada 2020.


Smatram potrebnim spomenuti da je SDA u KS i 2014., kada sam ja bio predsjednik KO SDA, opet osvojila najviše glasova, više od 52.000, pri čemu je i broj glasova za kandidata SDA za člana Predsjedništva Bakira Izetbegovića, zahvaljujući dobrom radu KO SDA i mom enormnom angažmanu, a on to najbolje zna, povećan za više od 100 posto, sa 26.000 koliko je B.I. dobio 2010., na 50.000 koliko je dobio te 2014.


Dakle, SDA je u Sarajevu dok sam ja bio predsjednik KO konstantno, i kvantitaivno i kvalitatovno rasla, i na lokalnim i na općim izborima, i zbog toga smo uživali podršku biračkog tijela i dobijali zaslužena priznanja i članstva i rukovodstva, za razliku od poražavajućih rezultata aktuelnog rukovodstva KO SDA koje je najodgovorniji krivac za gubitak više od 15.000 glasova, skoro 20 vijećnika i 4 načelničke pozicije, i o čijim rezultatima najbolje govori podatak da je SDA na ovim lokalnim izborima na većini izbornih mjesta u Sarajevu dobila manje glasova nego što je otjerano ljekara sa KCUS-a.


Dakle, lijepe laži i poltronstvo neće pomoći da se stanje popravi i bez suočavanja sa teškom i bolnom istinom o brutalnom porazu neće biti oporavka SDA u KS.


Jer, stvari su potpuno jasne, ili kadrovsko osvježavanje i vraćanje izgubljenog autoriteta SDA u KS i šire, ili status quo i dalje ponižavanje biračkog tijela i kolaps na izborima 2022.


Naravno, ja ću i dalje kao potpredsjednik SDA BiH biti glas časnih i vrijednih članova SDA čiji je trud nažalost, na ovim izborima u KS poništen zbog neprimjerene kampanje, pogrešno odabranih tema i nekompetentnosti najužeg rukovodstva KO SDA Sarajevo.


I na kraju jos jedan demanti, odnosno “ispravka zlonamjernog navoda”, a koja se tiče moga kolege Novalića. Svima je kristalno jasno da je premijera Novalića i njegovu karijeru jedino i isključivo ugrozila NN ženska osoba koja je telefonski naredila kupovinu respiratora“ - poručuje Denis Zvizdić u odgovoru Sebiji Izetbegović

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 96

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još